KEMBALI | Kita Cuma Ada Dua Pilihan Saja

Assalamualaikum. Selamat berhujung minggu. Hurmmmm tarik nafas dalam-dalam. Tak tahu macam mana aku nak memulakan penulisan aku hari ni... tapi tak pe la aku cuba ye. Jangan harapkan yang terbaik dari penulisan aku hari ni... (erk... selama ni baik sangat ke penulisan aku kan?? ha ha ha mohon terjun tiruk limanamkali). Sepanjang (walaupun aku rasa tak la panjang mana pun) aku "bertapa" pergi jauh dari alam maya macam-macam yang aku fikirkan, tunggang langgan aku berfikir macam nak pecah kotak hotak aku. Susah jugak bila kita dalam dilema, yang harus membuat keputusan yang kadang-kadang boleh memberi kebaikan tapi akhiranya hanya membuatkan kita jadi sasau macam orang kena sampuk (bak kata Cik Somi) sabau jer la.... 

"Aku mudah merasakan, tapi sukar menyatakan. Aku mudah mengharapkan, tapi sukar melepaskan. Aku mudah memaafkan, tapi sukar melupakan"


Tapi sepanjang aku "bertapa" tu nampaknya aku dah dapat jawapannya. Dalam pertapaan itu AKU HANYA DIBERI DUA PILIHAN SAJA... dan ini lah pilihan aku... untuk kembali. Selama ni aku fikir kehadiran aku di alam maya seperti "angin" ada tapi tak ternampakkan. Ermmm korang paham ke apa yang aku tulis ni?? TAK PAHAM?? Ha ha ha baguslah kalau tak... memang bukan senang kita nak memahami orang lain terutamanya INSAN SENGAL macam si PARIPARIPUTIH... padiyapaaaaaa... narooooommm. Pada yang menghubungi aku calling dan buat panggilan 911 ketika proses pertapaan itu... aku mohon maaf sangat-sangat. Terima kasih kerana mengambil berat pasal kawan mu yang sorang ni.... banyak benda yang aku fikir semasa aku bersendiri... tapi kadang-kadang "kesempurnaan yang kita cari itu bukanlah, titik kebahagiaan dalam hidup kita" dan sebenarnya "ketidaksempurnaan itulah yang memberikan sesuatu yang terbaik dalam kehidupan kita" jadi aku memilih ketidaksempurnaan itu untuk menyempurnakan kepincangan yang terlalu banyak dalam hidup ni... (mohon korang tak payah pening la memikirkan ayat aku ni) aku rasa semakin lama aku "bertapa" semakin puitis pulak aku jadi... grrrrrrrr! 


Perasaan aku masa bertapa tu... siyes aku "RINDU" sangat-sangat dengan korang especially mereka-mereka yang rapat dengan aku, (kawan susah senang kita bersama... walaupun aku lenyap dari pandangan, tapi derang berusaha dan bersusah payah jugak, mencari jalan utk berkomunikasi dengan aku yg ketika itu sedang "BERHIBERNASI" (tul ke tidak ejaan ni, lantak la) sanggup mengambil risiko meng PM anak ku lelaki si MIRZA bertanyakan khabar... korang.... aku benar-benar hargai ingatan, dan kerisauan korang itu, walau tak siapa pun yang aku "reply" tapi percayalah aku telah pun menjawab panggilan-panggilan, sms, whatsapp, korang tu dalam hati aku.... (aku percaya korang pun dapat merasakannya walau tanpa kehadiran aku di alam maya ketika itu..) Dan percayalah ingatan aku kepada korang, tak pernah... walau sikit pun, hilang dari ingatan aku ni... setiap saat, waktu dan di setiap nafas ku.. korang tetap dalam hati... dan itulah pendorong pada pilihan aku untuk terus KEMBALI...

Semoga korang dapat menerima KEMBALI diri aku yang tak seberapa ini dalam dunia MAYA... aku dah kembali YEAY!



Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

32 comments:

  1. harap lepas ni ppp jgn hilang lagi... ramai yg sayang kat ppp tau.

    ReplyDelete
  2. @Dikbi Kamaruddin

    thanks Dikbi mohon begitu la ek ^_^

    ReplyDelete
  3. Welcome back to Dunia Maya.. HAHA

    ReplyDelete
  4. @ZWAN SABRI

    hahaha senkiu senkiu @zwan... ko pun mcm sekut weh jap ada jap tada apa kes?? ha ha ha ^_^

    ReplyDelete
  5. kehilangan misteri yang tiba2...huhu.welcome back :)

    ReplyDelete
  6. @kopi pasta

    MIKO yupppp T___T can't take it for being a mysterious person... it is so so not me... :P so here i'am. Thank you...MIKO

    ReplyDelete
  7. Memang pelik sikit kat sini,sebab tu saya follow dan selamat kembali.

    ReplyDelete
  8. Mama jgn nk lari2 lagi after this okey. Mama yg paksa kita kawin tp mama pulak yg merajuk. Tak aci la camtu. Baby dah terima abg seadanya saat abg lafaz akad nikah aritu tau mama.. Ehh?? Sengal pe plk kita pepagi ni kan mama.. Hehehe..
    Miss u soooo much mama. Mama xde rasa cm siyes sunyi gle. Jgn majuk2 lagi okey. Nanti baby beli cekelat utk mama eh :p

    ReplyDelete
  9. wuwuwu..welcome back mama..ca'er seminggu xsehat mama xde tau..sobss

    ReplyDelete
  10. knapa mama main hilang2?
    jgn bah mcm ni , wa dah tacing2 ni bah baca entri yg ni.sobsobsobss ..
    pasni jan hilang2 lg.
    accound fb deactived , blog pun xleh masuk haritu.

    #maaf kalo ada slah silap michelle ngan mama.

    ReplyDelete
  11. speechless

    aku nak ko tahu. aku ade untuk ko

    kbai

    ReplyDelete
  12. late ly im also busy dgn kerja, x sempat nk jenguk blog member, nak on fesbuk... smpai blog sniri kne malware pon kne curik2 mase nk jenguk.. miss nk ngumpat2 ngan mama lagik.. Peace..!!

    ReplyDelete
  13. @baby comel

    baby niat hati sebenarnya tak terlintas pun nak lari.. tapi biasala.. bila kita dah tak tahu jalan keluar... cara terbaik ialah berdiam ha ha ha ceklat nak nak ^_^

    ReplyDelete
  14. @MK Syahir

    thank you anak mama caer sorry mama rasa bersalah sgt.. tak tahu pun caer tak sihat T__T maafkan mama sbb tak ada saat2 caer memerlukan support harap caer ok dah skrg....

    ReplyDelete
  15. @Michelle de Hunny

    mici kadang2 kita perlu hilang utk seketika bagi membolehkan kita berfikir dan membuat keputusan dengan tenang... sbb hanya ketenangan jer yg mampu membantu kita berfikir dgn waras... ko x de salah pun dgn aku dear.. nvr....

    ReplyDelete
  16. @Iffah Afeefah

    iffah... i o u banyak sgt... sgt... <3 T__T

    ReplyDelete
  17. @KorN

    sokey korn mama pun miss gak dgn korn punya tulisanyangsambungsambungkatwallFB nanti kita umpat2 lagi ek.. ha ha ha %_%

    ReplyDelete
  18. Anonymous14/1/13

    kadang kadang diri sendiri perlu satu mase untuk sendirian. pikir ape yang patut dibuat. sy faham keadaan anda :)

    mohon jangan mghilang lagi. dan blog mohon jgn kasi pvt lagi. nnti ai nak lepak mane. iskkk.

    missingyou

    #lotsoflove from puyak

    ReplyDelete
  19. @Tanpa Nama

    Hi you... ai rindu kat you jugak.. you pun jan pvtkan blog you boleh....

    lots of love to you too T___T

    ReplyDelete
  20. Akhirnya.............
    ni lah kita panggil kita MANUSIA.. dulu rasanya PPP ni sorang yg kuat sgt... selalu bagi nasihat...bagi perangsang pada Insan yg lemah mcm aku ni... 2-3hari ni rasanya ramai yg rasa kehilangan bukan? mcmtu jugak aku... kemana PPP pergi ni? mungkin tu lah pertanyaan semua org... kenapa lock blog? try cari kat FB dan try mention tp tak berjaya... nak try cari kat MASIH CINTA tapi sayangnya aky terBukan ahli di sana lagi.. tak tau mana silapnya... so aku request to join semula.. dah masuh tp try mention tp tak ada... so nak try masuk pinti belakang blog ni tp takut2 jadi apa2 yg tak elok...yer lah privacy org malas nak gangggu... so tunggu dah lihat...
    WELCOME BACK MY LOVELY SIS...
    jgn buat lagi dah... klu ada masalah jgn ngada2 nak sembunyi2 lagi... share with us ok...

    ReplyDelete
  21. @potia casadelarossa

    Hey step brother... ha ha ha i love you guys, that's why i need some times to think.... finally here i am (memang masa dalam pertapaan tu, hati ni kuat mengatakan POTIA adalah salah seorang yang akan mentabah utk cari kakak tiri dia yg sengal ni....) but as a human being... sometimes i'm too fragile.. takut untuk memandang kemungkian2 yang mendatang.... tapi berkat kasih sayang adik2, teman2, sahabat2 yg dihormati dan dikasih... PPP harus kuat... untuk hadapi semua yg menjadi ketakutan dlm diri ni.... (thanks for caring) POTIA... hahaha amek ko kan dah kena jgn NGADA2 nak sembunyi2 lagi... ok akak janji (insyallah) ^_^ terharu... ni...

    ReplyDelete
  22. ada ketikanya kita perlus menyepikan diri

    ReplyDelete
  23. @Dkna Abza

    betul... itu cara terbaik.. thanks ya.. ^_^

    ReplyDelete
  24. hai...sy blogger baru 2013..slamat bkenalan.

    ReplyDelete
  25. hey carlos nice to know you ^_^

    ReplyDelete
  26. bukan leh caye ko ni.kot2 ko berlakon.ko kan Malim Kundang hahaha

    Ko nak berapa banyak pilihan?ko ingat jawab kertas peksa?

    ReplyDelete
  27. @afzalsukasuki

    malim kundang ke panca delima weh hahaha... aku lau boleh aku nak semua... aagagaga

    ReplyDelete
  28. kat titew ni..? huhuhu xrindu ke.. ;p

    ReplyDelete
  29. hahaha.. hibernasi ye?? selamat kembali ke jalan yang benar ppp..hehehehehe

    ReplyDelete
  30. @zulhilmi tempoyak

    ko aku rindu waktu2 musim derian jer harap maklong ha ha ah

    ReplyDelete