SANTAI | Aku Dia Dan Kamu..

Tanggal 28hb 2013, di tengah malam yg sunyi sepi...aku yang keseorangan di ruang tamu dengan hanya bertemankan bunyi kipas siling, dan cicak di siling, secara tiba-tiba dikejutkan dengan PM di FB. Jeng! jeng! jeng! Kasi suspen sket... hahaha baru la ada thrill nak baca ye dak?? Pergh dengan lafaz aku terima nikahnya bismillah, aku pung membuka la PM tu, dengan sebelah mata aku, bukan apa sebab 3, 4 hari lepas aku ada terima gak PM, malam-malam buta cam tu... grrrr bukak nyer bukak, sekali dapat PM dari "perucah" pergghhhh!! Mentabah kelam kabut aku block si "perucah2" tu... :P mujur jer hanya dengan kata2 yg dilemparkan bukan dgn gambar.. kalau tak harus aku pitam 100 hari 100 malam aku teka.


Sekali bila aku bukak PM tu hingga peluh pak jantan mengalir di tengkuk ku.... perggghh! Lega... , rupa-rupanya, PM dari anak tiri kesayangan nenek sedara jiran sebelah rumah depan kedai Pak Ali ... dengan nada manja teramat la kedengaran bunyi PM nya itu, dia menyapa... aku, Salam Mama... eh.. hahaha aku pun dengan sora serak-serak basah, menjawab walaikusalam (padahal, manade (meminjam kata2 IK Hanif... hahaha aku tulis jew ~ macam biasa la aku tipu jer yg part sora serak-serak basah tu hahaha). Then, dengan penuh sopan dia bertanya lagi (dalam hati aku berkata... anak sapa la ni.. sesuai sungguh, tuk dijadik menantu gitu ekekeke)... Mama, mama, mama gi mana-mana tak suk?? Dia meneruskan msg di PM dia... Aku cakap dop eh.. mama ingat nak lepak-lepak atas para jer... (cenggitu le lebih kurang aku mengreply PM si anak tiri aku si MK Syahir)...

Alo lo lo "so sweet" anak sapa la ni kan?? 
Baik sungguh... tak bagi aku basuh pinggan, dia yang tulun aku basuh sume pinggan2, nasib dia tak tanya kot-kot dia boleh tolong basuhkan baju-baju aku sekali eh...


Jadi dipendekkan cerita (macam biasala, sebab aku malas nak menaip sebenarnya)... maka termateri le perjanjian MOU antara "Aku, dia dan kamu" untuk bertemu keesokkan harinya... berdebar2 gitu ekekeke, kemaheng... macam ada rombongan Cik Kiah nak masuk meminang plak aku rase (agagaga sila muntah lima namplo x)... manakan tidak, si MK Syahir aku dah pernah jumpa... tapi nu, si Zul De Aeriazz yg aku mentabah tak pernah jumpa... (disebabkan jadual beliau yg begitu pack... wa teka... dah mcm PM lak si Jul ni eh). Maka aku ni tidur-tidur ayam (sebab masa tu dah kul 3.30 pagi, mentabah kunci jam seawal 6.00 takut terbabas weh... Dan disebabkan benda tak plan, aku pun masak mentabah-tabah jer kan, pagi tu mcm lipas kudung lepas breakfast aku, gi beli barang2 buat Nasi Ayam tuk derang. Dan mcm biasa la lepas makan2, cadang nak berposing dgn derang, tapi hujan la  plak kat luar masa tu... jadi akhirnya kami amek keputusan menglepak kan diri di shopping mall kat KL Festival City, sambil2 cuci mata eh.. hahahah... dan disebabkan puas dah kami Window Shopping tapi satu "hapah" barang pun tak beli, jadi kami pakat2 basah tekak ala kadar dan possing2 ala ala geli jew.. hahahha.. lepas tu majlis dengan rasminya ditutup selepas maghrib... sbb MK terpaksa membawa Zul De ke pangkal jalan tempat dia kerja.. itu jer la...  MOHON SAPA2 YANG TAK DE JAN LA KECIT HATI.. ni suma tak dirancang... last minit or last kopek... bak kata mat-mat rempit kan... hahaha so tak pe klw korang kaciwa kerana tidak dapat JOIN.. ni aku ada bagi ole-ole bidio kami menyengal semalam eh.. mohon bertabah la tengok aksi2 ganas kiterang lam ni ek.. hahaha k-bai..

video


Aku Dia Dan Kamu @ www.paripariputih.com


Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

38 comments:

  1. pergh..sekali duda wa lak yg muncul dalm gamabr..jeles2..heheheh

    wa mama...dh ketemu dh insan yg mama idam2kan nk jumpa..hehehe

    ReplyDelete
  2. @zaxx

    Ko bila lak nak ketemu aku eh.. ^_^

    ReplyDelete
  3. wah jeles..sorry xdapat dtg, bini muda wat hal la time tu :p

    ReplyDelete
  4. ini buat saya jeles! haha
    xpe one day, kalau ada rezekii dan umur yang panjang, kita jumpa ye :)

    ReplyDelete
  5. @MK Syahir

    Mohon len kali datang hahahah ^_^

    ReplyDelete
  6. lajunye gamba tu gerak

    mate aku berpinau

    tpi aku tpakse stop tgk sbb aku err kbai

    ReplyDelete
  7. singgah santai sini&salam kenal dari BS

    ReplyDelete
  8. Datin...


    sonoklah boleh jumpa derang tu selalu.. ada saja sesi jumpa dgn Datin :)


    Datin.. semalam aku mimpi jumpa datin, pastu kan.. kita konon nak pergi beli ikan besar.. nak gi masak kat rumah Datin, ada makan-makan kat situ kononnya hehehe... pastukan.. aku nmpak datin makin slim :)

    ReplyDelete
  9. @Mohd Pk


    hey salam kenal jugak ^_^

    ReplyDelete
  10. @Nong Andy

    hahaha itu maknanya den akan bertambah berisi le tu datin seri.. agagagaag....

    ReplyDelete
  11. apsal aku takdek?mencik!!

    ReplyDelete
  12. salam kenal pepari mentari merah jingga ehh :P

    ReplyDelete
  13. @afzalsukasuki

    ko jan nak mencik mencik bagai.. sabtu ni datang... hahaha

    ReplyDelete
  14. @Tem

    hai salam kenal gak tem pu yak ku cayam eh.. hahaha ^_^

    ReplyDelete
  15. Awat tengok suwitt sgt bila Mk Syahir dgn Zul bila duk sebelah2 ni. Terasa cam pasangan bahagia lah pulak.. hehehehe,

    Mama PPP, kita agak si Zul ni mesti pemalu + pendiam kan orgnya.. nampak cam beliau ni malu2 kucin je rupanya.

    Anyway, yg sebenarnya nak cakap "Baby Jeles mama tau x?? Mama saje je nak bagi kita jeles kan!" =P hehehehe,

    ReplyDelete
  16. wahh bestnya.... :) btw mesty sedap nasik ayam yg mama PPP masak kan..heee.. :D

    ReplyDelete
  17. @baby comel

    meh turun KL jan jeles jeles eh.. jul & mk mmg sweet hahahah zul de.. hurm amat amat pemalu orgnya hrap maklong... kalah anak dara eh..

    ReplyDelete
  18. @Seneorita Baharin


    Tak le sedap sgt... kira boleh le lepas kan batuk di tangga hahaha tettibe jew ==

    ReplyDelete
  19. aku dah komen sini semalam tapi mak aku paksa aku komen lagi..

    mencik!

    ReplyDelete
  20. @afzalsukasuki

    LOL sengal ko tengok ni MKTLDD hahaha >..<

    ReplyDelete
  21. <----- jatuh hati lagi sekali bila memandang zul D! :P

    ReplyDelete
  22. pergh!! naek juling mata yana nie nengok bideo mama yg nie..laju giler gerak..fenin-fenin lalat nie haa.. 8_8

    rajinnyer mamat tu..ank sape la..smpi bertuka tgn jam tu..mula2 pkai tgn kanan msa bsuh pggn pkai kat tgn kiri lak..ehh..haha

    err..xley blah la ayt mama pada baris ke-4 terakhir tu..err..hihi..mmg sengal..kbai

    ReplyDelete
  23. @kopi pasta

    miko nnti ppp sampaikan ke zul de ek.. hahahha kemanghen....

    ReplyDelete
  24. yana aku mmg saja cepatkan weh.. al maklong si jul bukan suka org tenung muka dia lama2 eh.. hahaha

    hurm besa la dia nak amek ati bakal mak mentua dia eh.. aku ada anak mompan kew... teetttt hahahah


    oh kor baru tahu ke aku mmg sengal sejak azali lagi meh meh meh

    ReplyDelete
  25. wow ehh..kemaheng dia buat2 rajin kat situ. ehh..
    mama baru jumpa zul ke?
    ingatkan dah jumpa.
    tak macam kita kan selalu jumpa.
    kbai

    ReplyDelete
  26. @Leeza dayasari [santai leeza]

    Leeza yg mana kan ada dua hero ekekee :P

    ReplyDelete
  27. @michelle De hunny


    hahaha mici betul mentabah2 dia tak bagi aku sentuh pinggan tu agagaga tak aku 1st time jumpa zul :)

    ko tu bila lagi nak jumpa kau yg jauh diperantaun ni weh.. hahaha klw ko dtg kl muhun peluk aku kuat2 eh.. hahaha

    ReplyDelete
  28. Anonymous1/2/13

    itukah jul ?

    makin tembam ke??

    atau mata aku kembang melihat dia..ehhh


    cikzaitul

    ReplyDelete
  29. @Tanpa Nama

    Jai aku tengok bisa jer weh hahaha tapi dia senirik ckp dia mmg dah berisi :P

    ReplyDelete
  30. Salam.

    Saya je tak jumpa akak lagi.. :(

    ReplyDelete
  31. bunda kembali lagi

    ReplyDelete
  32. huwaaaa syiokknyaaaa . sm tuuu sm tuuuu

    ReplyDelete
  33. @Tinta Lana

    Lana muhun kita jumpa nnti insyallah :)

    ReplyDelete
  34. @iAmCekbolat

    cekbola sm tu?? apa tu?? :p

    ReplyDelete