SANTAI | Buat Spoil Mood Aku Je

Assalamualaikum, selamat berhujung minggu pertama 2013. Hari ni alhamdulillah cuaca cerah dari pagi sampai le ke senja ni. Selalunya hari-hari minggu ni aktiviti aku sekeluarga, sama ada lepak-lepak kat rumah, atau pun kiterang akan bersantai kat shopping complex (ekekek saja jer guna perkataan SANTAI, kang lau aku tulis LEPAK kang, lain pulak persepsi korang kat aku kan ha ha ha).

Gadget baru aku omey omey ha ha ha



Selalunya bila hari Sabtu atau Ahad aku ni ambik peluang bermalas-malas atas katil eh.. ha ha ha maklum hari lain dah kerja pagi-pagi dah terpacak atas jalan raya kan, nak menongkah arus kemodenan jalan raya yang tak pernah lengang dengan deretan kenderaan yang bertali arus macam belut dalam sungai dah ibaratnya, (eh terror jugak ayat aku kan... ha ha ha ko hado? sila muntah lam besen sekarang).





Jadi sehabis aku settle kan kerja-kerja rumah, dan dah settle kan brunch 3 orang lelaki tu ha ha ha (sapa lagi lau tak En.Somi, Romeo Laut dan anak aku). Maka kiterang decide nak pergi ke WANGSA WALK untuk cari berus lukisan anak aku, dan Romeo lak nak settle kan documentation dia untuk belayar. Lepas Zohor kami pun bersiap-siap la ke sana.





Nasib baik sesampai di WANGSA WALK kami dapat parking baik punya pot, kalau nak ikutkan situ, jangan harap la nak senang dapat parking. Selagi tak berpeluh ketiak, selagi tu le menabah korang akan wakaf keliling bangunan tu. Ok enough of our journey... yang aku nak citer ni sebenarnya bukan apa. Aku sebagai seorang Islam (aku mengaku walaupun pada luaranya aku ni tak lah berpurdah menutupi semua, tapi sekurang-kurangnya aku cover le rambut aku) tapi bukan itu yang aku nak pertikaikan. 





Apa yang aku nak katakan di sini ialah kekecewaan aku, terhadap segelintir pengunjung yang ada kat sana tadi. Sebab apa dalam masa sesingkat itu aku nampak 3-5 orang wanita Islam yang berpakaian tah hapa-hapa tah (short pants erk.. sampai nak nampak tuuuuuuut boleh) hello lau warna pungkuk lu org tu cantik wa tak kisah, ni peha dah le besau  tiang lampu TNB kaki kontot, pas tu menyeksa la pulak...  Menabah lak pula orang-orang Cina yang pakai jauh lebih sopan dari derang...



Tapi apa-apa pun mohon la korang layankan gambar-gambar yang sempat aku snap masa kat sana tadi, banyak gambar CANDID... harap maklong... sapa-sapa yg belum sampai ke WANGSA WALK ni mai la datang. tak la sepcial mana pun tapi kat sini ada WAYANG, BOWLING CENTER, CELEBRITY FITNESS, KEDAI MAKAN, KEDAI MUZIK, PHONE GADGET BOOTH, KEDAI BUKU, BUTIK dan ada la banyak lagi.. harga.. ada yang ok ada yang mahal.. standard la duk KL ni celik mata jer DUIT.. DUIT.. DUIT... eh... dah macam lagu M.Nasir la ekekeke.





Jadi itule yang aku nak cakap SANTAI 
yang BUAT SPOIL MOOD AKU JER GRRRRRRR!!



Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

19 comments:

  1. hahahahahah.. dh la peha besau hahahahahha xbleh blah kak... ok la tu..jgn je dh la peha besau hitam lg.. errkkk..... mncacatkn mnda org nak bersantai je kn.. ekekekekke

    ReplyDelete
  2. kah3 memang ko ske kan bab2 tgk skeliling ehhh

    ReplyDelete
  3. @Lina Hamiedah

    Tau tak pe... menabah jer hati ni tengok peel derang tu... =..=

    ReplyDelete
  4. @Iffah Afeefah

    Bab2 dosa kering ni le yg selalu terjadi... boley... hurm tapi lau tak kata tak bercakap hati sakit... eh.. ha ha ha harap x berlarut le... =..=

    ReplyDelete
  5. a'ah kat mane2 pun ada je tgk peha besau.dah la besau .... xnak cakap aku.hahaha.
    untung ko ada 3 org bodyguard. :D

    ReplyDelete
  6. Agak2 tiang TNB tu kalau kita mekap pun lg lawa kot dr depa yg dimaksudkan tu eh mama? :)
    Hehehe bertabah je la mama ye.

    ReplyDelete
  7. @Michelle Hopell

    tau tak pe... ha ha ha klw ko hade mesti ko pun rasa apa yg aku rasa.. klw non muslim aku tak kisah mici.. tapi hai.. ckp pun tak guna...

    bodyguard bz cari barang msg2 :P

    ReplyDelete
  8. @baby comel

    Baby tiang TNB tengok derang pun segan ha ha ha mmg bertabah... ni =..=

    ReplyDelete
  9. haha...berjalan sakan nampaknya :) ala, senang jer. pycho jer diorg tu dgn buat2 muka slack tgk diorg..hehe. biar kasi sentap sedas dua

    ReplyDelete
  10. @kopi pasta

    ha ha ha tak tau nak wat apa hujung2 minggu ni.. siyes MIKO klw MIKO ada kat situ sure MIKO akan buat muka APA?? ha ha ha sengal sungguh.. ppp yg tengok ppp yg terasa malu :P

    ReplyDelete
  11. Muahahahaha...tiang TNB!! Memang banyak tiang TNB di shopping complex, warna cerah ada gelap ada, kalau shopping complex blackout tiang2 tu boleh dijadikan tiang standby utk pencerahan cahaya....

    ReplyDelete
  12. Muahahahaha...tiang TNB!! Memang banyak tiang TNB di shopping complex, warna cerah ada gelap ada, kalau shopping complex blackout tiang2 tu boleh dijadikan tiang standby utk pencerahan cahaya....

    PPP: Mengenai akaun FB..memang ada tapi JR tak link ke blog ini, belum masanya lagi...

    ReplyDelete
  13. @Jay Ar

    tahu tak pe... oh pasal yang acc FB tu ekceli ada orang tanya PPP tapi PPP rasa mmg JR tak share pun kan.. nnti bila dah ada mohon shahre tq

    ReplyDelete
  14. hehehe.. sama-sama kita doakan agar mereka berubah menjadi baik selepas ni..amin..

    ReplyDelete
  15. baju FBI tu macam biasa aku lihat.. tapi di mana ea? :)

    ReplyDelete
  16. banyaknya gambar,, huhu.. lamanya tak lepak and santai ngan family,, hope to be like before..

    ReplyDelete
  17. @boni kacak


    hendaknya la Boni.. takut bertambah teruk jer :P

    ReplyDelete
  18. @afzalsukasuki

    Itu kedai lain ko tak akan dpt tok.. tu aku rembat kat UP TOWN danau kota rega dia RM29.00 hengget... ikut size...

    ReplyDelete