WARIS | Aku Ikut Muka Siapa..?

Salam... wow!! lama "gile" aku tak update entri. Habuk, sawang, debu-debu tok sah citer la dan tebal 1 inci dah aku tengok tadi. Ekekeke (gelak baru yang aku rasa paling comel dekad ni hahahha - sila muntah sekarang). Aku sebenarnya bukan apa, bila dah lama tak menaip, tak merapu, tak meraban dan mengarang, rasa skill tu dah hilang... bila dah lama tak menulis mula la jari ni terketar-ketar macam terkena Parkinson (nauzubillah jauh kan le). Sebenarnya bukan apa... terus terang aku cakap, ramai teman-teman blogger yang menyepikan diri... salah satu faktor yang membuatkan aku "lemau" nak menghupdate entri-entri aku yang selalunya berbaur lucah kesengalan tahap cipan eh... ha ha ha.. jadi rakan-rakan blogger ni memainkan peranan penting jugak tau, dalam dunia blogging ni... sebab diaorang tu la pemangkin semangat untuk aku terus menulis... tapi entah la lately ni sume macam menyepi jew... krik...krik..krik..kirk... (nak jugak sound effect cengkerik kan... hahahah ko hade??)

Dey... apa daa PPP, lu mau story lu punya entri kew... atau lu mau story itu WARIS punya cerita?? Podaa cittt!!! (hahaha tetiba jer Aney ni enterprame n3 aku, nak tumpang glamor letuw kan) hahaha... tapi betul le kata dia weh.. aku sebenarnya nak bercerita pasal WARIS.. bukan WARIS JARI HANTU lakonan Mayam Karin tu.. (hahahha nak jugak masuk :P). Ekceli.. berasap kepala otak aku nak update enteri pasaipa... last last inilah entri yang aku nak tulis tuk sekian harinya.. hari ni hari Sabtu harap kak long.

Ehem.. ehem... ni anak dia ni nak lawan tokeh ni agagaga
 ampun mak.. anak mu ini sayam kamu ketat2 eh
ahahahah

Kata orang "mana tak tumpah kuah, kalau tak ke nasik" kan?? Ha korang rasa-rasa sesuai tak peribahasa tu aku guna untuk entri aku kali ni? Hu hu hu... cer korang tengok gambo kat atas tu... same tak muko aku ngan muko mak aku?? Samo kan?? He  he he.. opkos la der... macam orang putih cakap LIKE MOTHER LIKE DAUGHTER eh... tapi kan,  kalau ikut cakap makcik-makcik aku, pakcik-pakcik aku, aku ni more to DADDY'S Daughter... hurm.. jadi muskil lak aku yang mana satu betul pun aku tak pasti.. erm tapi yg pasti aku MEWARISI senyuman mak aku kot?? Erk.. hahahah (sila muntah limanamplo kali weh geli aku baca ekeekke - budget nak pujik diri senirik le tu kan hahaha). Hurm tak tau le aku nak ckp apa. Korang nilaikan la sendiri... Kalau nak diikutkan mak aku ni peramah orangnya mcm tu gak dengan bapak aku. Tapi bapak aku kuat senyum macam aku eh.. hahaha tapi aku punya mak dan bapak dua-dua kulit cerah... bapak aku lagi la mcm cina, even semua sepupu belah bapak aku sume putih melepak, jadi maybe gen aku banyak mewarisi belah bapak aku kot... tapi adik beradik aku belang2. Sebab apa aku kata belang2? Sebab kakak sulung aku hitam manis, kakak no 2 putih, abang putih, aku boleh la... dan adik aku yg last hitam manis... hahaha sian dia.. klw aku jalan sebelah2 mesti org tak caya kami adik berdik.. 

Tu dia... dah mai era Pop Yay Yay
hahaha tul tak aku ckp bapak aku mcm Cina kan?


Pernah masa dulu aku tak bertudung, aku gi shopping mall tetiba nonya "sales girl" tu cakap Cina ngan aku. aku pandang dia balik pas tu aku senyum, aku cakap erk wa pu che tau.. hahaha saya melayu la.. bukan cina.. then nyonya tu pun berkali2 mintak maap hahahha.. well aku tak salahkan dia... pergh itula kan. penangann WARISAN.. so korang lak ikut muka sapa? Muka mak ke  muka apak?? He he he meh kongsi ngan aku... ok la.. idea dah ke laut dah ni... lagi pun sat gi nak gi dating, so happy weekend kat korang semua, jan nakal-nakal... I'll be back with my n3 asap ok. Till then take care aku sayam korang manyax manyax eh... 

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

33 comments:

  1. err, macam kurang ada iras2 mak jer ppp ni. rasanya berat ke ayah kot..gambar tu old-skool giler..time ni zaman p ramlee kan? sy err ikut muka emak tp perangai ikut ayah kot =..=

    ReplyDelete
  2. laaa , gambar yg aku komen td tu mak mama ke?
    hehe~~
    senyuman tu ada la iras waris jari hantu. ehh :D

    ReplyDelete
  3. @kopi pasta

    Yup itu la MIKO mmg ramai yg ckp mcm tu.. hurm cuma x perasaan sebab baba (bapak ppp) lelaki and lain sikit tak perasan kan... eh.. oh sejuk tu anak lelaki ikut muka mak.. sama la kita MIKO anak mompak ikut muka bapa eh.. hahahah erk perangai ikut mak kot...

    ReplyDelete
  4. @michelle De hunny

    Mici ko ikut muka sapa weh.. hahahha yo itu mak den. yg ko kato mcm saloma dan siti bagai eekekeke

    ReplyDelete
  5. pipi PPP cam pipi maknyer la...aku ni tak tau ikut muka sape, muka arwah abah kot...

    ReplyDelete
  6. @Dikbi Kamaruddin

    hahaha ye la.. mmg pun pp mak ppp mcm pau gak eh.. sejuk lau ikut muka bapak semoga dia tenang di sana ok ^^

    ReplyDelete
  7. mana tumpahnya kuah kalau tidak ke nasi

    ReplyDelete
  8. @the malay male

    Del kecuali kalau tersinggung lalu tertumpah atas lantai eh.. ^^

    ReplyDelete
  9. Datin, aku tak pndai sgt tgk kemiripan anak-ibu-bapa ni. tapi kalau ckp Datin ada muka cina.. ya. itu memang betul.. lagi2 kulit putih melepak :)

    ReplyDelete
  10. Huh bagai pinang dibelah dua lah ppp... smart betul..

    Sorilah ppp lama tak jenguk blog hais,, hehe...

    ReplyDelete
  11. @Nong Andy

    hahaha... tak pe dimaafkan... boleh saja kalo ko bah.. ^^

    ReplyDelete
  12. @nasir hamzah

    erk hahaha kemaheng nasir kita ni kan.. sokey.. memang pun nasir ppp pun dah jarang nak masuk ni sibuk memanjang jew :P

    ReplyDelete
  13. sejibik sama :)

    http://quereka.blogspot.com/2012/12/rumah-que-syurga-que-rumahku-syurgaku.html

    ReplyDelete
  14. @Que Achmad

    ko sorang jew yg ckp sama Que hahaha ^^ thanks lepak sini

    ReplyDelete
  15. wahhhh serammmnye ..hehee eh silap,hihi mama oh mama memang iras2 mak la..:)

    ReplyDelete
  16. cantik wajah yang diwarisi dan mewarisi...

    sempat singgah dan catit sebab sabtu harini..hehehehe salam sabtu :)

    ReplyDelete
  17. hai amoy..ni hao ma?

    haha..muka mama ade iras mak n ayah mama la..td pas yana belek2 gambau tu,nmpk muka ada senyum..sama ngn ibu akak ..hiks.. :) iras ayh pn ade tang hidung ngn tang mata eh! ekeke :)

    nama pn ank ayah n mak mst la waris jari hantu dua2..eh..waris mama ngn apak..ngeh3

    *aiyaa..wa ckp mcm cina pn ada..haha..werk! mohon muntah*
    nah baldi..hemohemo

    ReplyDelete
  18. mula2 yana igt muka ct nurhaliza yg tebeng sebelah mama td..hehe ^_^
    sbb pndg sekilas..eh

    ReplyDelete
  19. Alamak, aku terjatuh ati ngan senyoman ibumu...oh tidak!!!

    ReplyDelete
  20. ko cntik ikut mak

    btw aku mmg iras gile mak aku

    da tua nnti tula rupe aku aku agk hahaha

    ReplyDelete
  21. Alahai... sama le, blig akak pun bersawang,.. cuma rajin2kan diri time cuti ni jer..
    Muka melayu sekarang mmg mcm muka cina.,, 1 malaysia kann..

    ReplyDelete
  22. @zaxx

    @zul kira boleh caras mayam karem la ek?? hahaha ^^

    ReplyDelete
  23. @Bitt (double IS)

    thank you bitt menyinggah sabtu kat sini :)

    ReplyDelete
  24. @Yana Sakura


    Kan...?? tu la tak kisah lah waris muka mak ke apak ke yg penting aku sayam dua dua sekali :)

    ReplyDelete
  25. @Amirul Verdasco Nadzri

    @amirul eh bukan ibu ku ibumu jua kew? hahahha ^^ kemaheng terpikat dgn senyuman ibuku

    ReplyDelete
  26. @Iffah Afeefah

    Iffa dan bila aku dah tua (eh mcm tak sedau la mmg dah tua pun) akan hilang semua kencantikan tu :)

    ReplyDelete
  27. @aimaniman

    Jom la kak kita sama-sama ternak sawnang eh.. hahaha ^^

    ReplyDelete
  28. pendapat aida lah kan.. akak ikut dua2.. tang mata bentuk muka senyuman macam mak akak.. hidung dan bibir ikut ayah kot :P haha.. kemain pendapat. tapi kan aida ingat lagi gambar kawen akak tu ala2 mak akak pun ada..

    ReplyDelete
  29. @Aida Omar

    hahaha boleh diterima pendapat aida tu meh meh meh bole jadi juri di masa2 akan dtg harap maklong hahahah ^^

    ReplyDelete
  30. salam..mana tak tumpah kuah kalo bukan ke nasik kan..hee..dua2 chantek..mak chantek anak lg chantek.. :)

    ReplyDelete
  31. @Seneorita Baharin

    owh terima kasih seneorita keh keh keh...

    ReplyDelete
  32. Assalammualaikum.

    Akakk.. gila kentang gambar lama..elok plak tu lagi,hehehe ^_^

    Aaa..dari segi raut manis tu..rasa banyak daripda mak akk.. tpi bab rupa, sy tgk akk serupa lgi ngan ayah akk ^_^

    ReplyDelete
  33. @Tinta Lana

    Walaikumsalam Lana hahaha tergelak pulak bila nampak Lana tulis gile kentang... hahaha nampak no akak mmg sejibik mcm muka mak dan ayah akak kan... hahahha tak leh mentabah senyuman tu perggghhh! mekaceh le sbb puji auwwww.... malu ai

    ReplyDelete