JJCM | Tukar Selera La Plak....

Pergghhhh! (Aku rasa ni trademark baru aku kot ekekekek). Selama empatplo hari bercuti (empatplo tu wa tipu lu hahahahha) selama 4 hari bercuti sempena Hali Laya Limau, wa tata tau mana mao pigi cuti. Jali, wa yalan-yalan cali pasat... Eh! wa jalan-jalan cari maka la kerjanya. Ni baru 4 hari cuti macam-macam yang dah masuk perut aku... kalau sebulan cuti, mahu tukar jadi MICHELIN TYRE kot hahahha... korang tahu apa MICHELIN tu?? Gi tanya dengan abam GOOGLE.


Hari Sabtu hari tu, lunch aku gi Chili's kat KLCC, ingatkan cuti-cuti ni, tak de la manusia yg melimpah ruah kat KLCC tu kan, sekali salah teka daaa.... dah macam ulat taik jer aku tengok. Tapi disebabkan memang dah plan nak lunch kat situ, maka aku teruskan jugak la misi aku tu. Chili's tu yang paling aku tak suka, korang kena queue. Tak pernah le gi sana tu, terus-terus dapat duduk, mentabah jew, so finally berkat kesabaran aku yang begitu PENYABAU (hahahha penaybau la sgt kan), dapat la jugak akhirnya makan kat situ, one thing yang aku suka kat sini adalah, air dan chips dia boleh diulang tayang, berapa banyak pun korang suka. Tapi dari segi harga hurm, boleh nahan gak le, satu hidangan ada yg cecah sampai RM50 per serving, tapi memang berbaloi, kalau ada yang tak kuat makan tu, boleh share 3 orang kot. Tapi kalau korang nak gi sana, untuk 3 orang, nak makan steak, at least kena ada RM200 aku teka eh...


Apa daa, hahahah punya la melencong ke laut aku punya entri ni kan. Sebenarnya aku bukan nak citer pasal makan ka Chili's, tapi aku nak citer pasal makanan China Muslim yang baru aku cuba semalam. Perghhhh! Aku kalau masakan Chinese memang tolak batu dengan kayu weh (yang halal la, bukan makanan derang yang tak halal tu)... tu sebab aku lebih cenderung masak Chinese Style, kalau aku masak sendiri. Aku banyak berguru cara-cara nak masak ala-ala orang Cina ni dari tea lady aku, masa aku kerja kat Caltex dulu. And semalam aku rasa macam satu kepuasan dapat makan Chinese Muslim Cuisine ni. Cuma aku rasa harga dia macam mahal sikit kot.  


Tapi sekali sekala tak pa la weh... kan... tiap-tiap hari makan makanan Melayu pun boring gak. So kalau korang nak rasa kelainan masakan, boleh la cuba makan-makanan style Cina ni... aku memang pebret weh... jan citer la... Dari segi rasa kat tempat yang aku gi ni, memang menepati expectation aku la, service pun cepat and mesra (walaupung x dop pelayan mompan kat situ), dari segi kebersihan pun not bad, cuma aku teka yang run restoran, tu lelaki kot, dia punya hiasan hahaha men tangkap muat jer agagagaa, tapi yang penting masakan dia memang sedap... so pe lagi layankan jer la gambar-gambar yang aku snap kat dalam ni.









^_^ BON APPETIT ! 

jalan.jalan.cari.makan@www.paripariputih.com





Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

29 comments:

  1. ni mmg nak kasi telan air liur ni.. hehe

    ReplyDelete
  2. @ejulz

    ejulz mohon kesat air liurq ang hahahah

    ReplyDelete
  3. @MawardiYunus

    Mawardi... nak lagi mantop gi le rasa hahahaha sedappp hingga menjilat gigi eh...

    ReplyDelete
  4. perghhh...makan besar

    *sekrang bru wa tahu apa perasaan org yg baca entri pasal makanan ni...bhahahahaha

    ReplyDelete
  5. diulang tayang tue refill eh???amboi kak

    ReplyDelete
  6. makanan2 macam ni buat gua x boleh nak menahan.
    haha..
    sekarang ni terbayangkn widges yg perghh tu,ohhh cheeseeeee !
    -_-

    ReplyDelete
  7. LOL Sakir!

    btw apesal tangkap gamba ttup mulut? tiru miko ehh?

    Okey komen aku jauh menyimpang KBAI

    ReplyDelete
  8. perghhh...menabah je aku tgk udang tu..

    #betul la,aku tgk sejak cuti ni entri aku pun banyak pasal makanan..huhu

    ReplyDelete
  9. dan dan la perut ni nk bebunyi aiyooo

    ReplyDelete
  10. @Shaqir Ir Manz

    Shaq rasa2 lepas ni lau lu tak buat n3 pasal makan2 harus wa take over ni hahahaha

    ReplyDelete
  11. @michelle De hunny


    widges tu apakah wahai mici adakah dia sejenis manuk?? eh... >..<

    ReplyDelete
  12. @Iffah Afeefah


    Sekali sekala nak gak aku jadik macam MIKO weh :P

    ReplyDelete
  13. @Dik bee

    bukan ke ko pun baru makan sedap-sedap ri tu? ==

    ReplyDelete
  14. Mak aiii, manyaknye makan mama..
    Pegang2 perut, huhuhu takut nk makan :)

    ReplyDelete
  15. semua menyelerakan..terliur tengok gambar..:-)

    ReplyDelete
  16. pergh! sume seafood..nie mmg melantak abes-abesan la ye mama..

    nmpk menyelerakan..tp yana alahan seafood..so,boleh mkn jrg2..hee..rugi an..ehh..haha..

    ReplyDelete
  17. adesh menyesal masuk blog PPP dengan perut lapar.. lepas nie terus kena pi kedai makan tapau nasi kandar buat melegakan perut.. haha. Kat mana kedai cina muslim nie PPP?

    ReplyDelete
  18. sedapye..ok itu aku tak tipu..
    sunnguh aku mahu terjah..


    wuwuwuwuwu..lapo...

    ReplyDelete
  19. @Yana Sakura

    bagus la untuk klw makan seafood dgn ko ni :P

    ReplyDelete
  20. @Diari Si Froggie

    Aida deret2 office KWSP tu dekat2 dgn kedai pat's kat situ

    ReplyDelete
  21. @Cik Zaitul

    Jai mohon terjah dan sediakan at least RM100 eh...

    ReplyDelete
  22. aduhai kesiannya perut ni...berbunyi2 bila gk gamabr2 tu semua =.=' kecurrr air liurr

    ReplyDelete
  23. berlaku keTYPOan melampau

    pembetulan

    aduhai kesiannya perut ni...berbunyi2 bila tgk gambar2 tu semua =.=' kecurrr air liurr

    ReplyDelete
  24. @kopi pasta

    LOL miko faham org tengah lapar memang mentabah buat typo eh.. >..<

    ReplyDelete