KAKI WAYANG | A Good Day To Die Hard

Ok hari ni bermula lah "CUTI MARATHON" untuk kebanyakkan orang kan?? Ada ke yang kena kerja gak?? Meh meh meh... kalau ada tu aku mohon korang bertabah la ek... Pergggh! Macam tak caya lak aku buat entri Movie Preview lak kali ni (dah macam rasa wartawan hiburan pun ada gak ni... ekekekeke). Sebenarnya tak plan pun nak nonton wayang, tapi entah macam mana tetiba jer mengidam nak tengok wayang. So dengan tak decide apa-apa kiterang terus menyerbu panggung wayang kat Festival City, masa tu pintu besi wayang tu baru bukak.. hahahaha ko hado pagi-pagi dah terpacak depan cinema.


Sampai-sampai jer, ligat mata aku mencari scoreboard (hahaha ye ke?? Apa tah derang panggil menda tu sebenarnya)... banyak le barisan-barisan citer yang aku nampak... tapi dari awal lagi mata aku dah terpaku kat poster citer DIE HARD tu kan (sbb ari tu aku tengok gazette dia macam menarik). Mula-mula mcm tak dop, aku dah ingat nak tengok Jin Pakai Toncet tu, pas tu nasib baik ada... so aku tengok show kul 12 punya tadi. Pergghhhh! Aku rasa berbaloi sangat-sangat beli tiket rega RM13 hengget tu... sebab apa dari awal citer, sampai le nak habis... memang banyak aksi.. .aku rasa dalam scene-scene langgar keta tu ada kot nak dekat 100 - 500 or maybe lebih kereta yang kena henyak termasuk 3 BMW... senang-senang jew letup cenggitu....


Aku ni bukan apa walaupun aku tak suka keganasan, tapi aku suka dengar sound effect cita omputeh... dgr mcm real, sorry to say klw citer melayu ni, baru keta polis 2-3 bijik terbalik ke hape kira dah gempak kan... lagi satu jalan citer dia tak banyak or almost tak dop pun adegan 18sx... tapi still berjaya buat aku mengangga mulut sepanjang cerita... (Tapi satu jer citer omputeh ni... kalau hero Amerika tu... kena bom manyak kali ke, kena langar ke, kena hempap ke, jatuh bangunan ke harus ttp hidup :P). Tapi aku bagi 9/10 kot sebab aksi-aksi lam citer ni memang superb. 

\
Aku rasa lepas ni mesti Bruce Willis dah tak nak berlakon, tu sebab dia turunkan si Jai Courtney tu jadi Mc Clane Jr... saja je tu, nak wat next movie aku rasa... dan korang tengok le, maybe next2 movie aku ada kot berlakon dgn si Jai Courtney tu... Aku kan mmg FBI, tak tahu?? Ekekeke, tapi kalau jadi pun mungkin jadi tukang buat air jer utk si Jai Courtney tu hehehehe... Dah dah... malas aku citer, nak tahu kesudahan gi tengok sendiri, aku citer sume kat sini tak syok la kan..

P/S: Nak tengok Steel Man... citer Superman... my hero eh... hahahahha




Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

16 comments:

  1. arghhh...menciii, bru nak buat review pasal ni...hehehe...nnt kan review saya pulak :D

    ReplyDelete
  2. @Shaqir Ir Manz

    Ko ni Shaq dah mcm CIA lak asik tuko nama jew hahahahha ^_^ mujur aku FBI eh.. :P

    ReplyDelete
  3. @paripariputih

    aku teka dia pun nak jadik mcm si bruce kot =='

    ReplyDelete
  4. baru plan nk tgok. Tapi baca, if just aksi without any other interesting element, then xjadi lah. HahaXD

    ReplyDelete
  5. @Nyamuk Terbang

    gi cepat weh.. nanti tiket habes hahahah

    ReplyDelete
  6. @ary_lee

    ko apa susah ary element lain klw 18sx yg ko maksudkan kat luar film byk jer.... tak caya cer ko tengok couple2 yg dtg tu derang wat filem sendirik eh.. hahahahah

    ReplyDelete
  7. mentabah je ppp reply komen sendirik... kalau compare ngan digital MAMA mana lagi best??? ngeh3x

    ReplyDelete
  8. @Dik bee

    Dik bee digital mama tu buat rugi pop corn aku jew =='

    ReplyDelete
  9. nanti kalau rajin PPP buat review pasal movie 'Journey to the west' ea..macam syok ja movie tu..ehehe

    ReplyDelete
  10. @Nana Liena

    alo aku cita cine aku tunggu tengok lam tv jew ==

    ReplyDelete
  11. @the malay male

    tu sebab ada pelakon back up si Jai Courtney tu

    ReplyDelete
  12. Die hard.. Susah mati? Blm punya masa nk tengok muvie ni

    ReplyDelete
  13. @baby comel

    Kalau suka action harus tonton aima :)

    ReplyDelete