PPP | Mengidam...

Apakan... aku mengidam?? Erk... ha aa... memang aku mengidam... ekekekek. Tapi peliknya kali ni aku mengidam tak pulak rasa mual-mual macam nak muntah ke hape... tak de morning sickness macam 16 tahun dulu, masa aku "pegnankan" anakku lelaki si Mirza... Cik Somi pun, tak de la pulak muntah belahak macam dulu... kalau tak, masa aku pengnan dulu dia yang tolong mengidamkan untuk aku, siap makan buah nenas sebijik... dia sorang boleh?? Ha ha ha pas tu, muntah pun dia gak yang tolong muntah hu hu hu....

BUKIT SEKILAU - KUANTAN 
(tempat aku belajar dulu, mesti dah banyak perubahan)


Ha tu nak wat sepkulasi la tu kan?? Mengata aku "pegnan"... hahaha tapi aku kalau pegnan pun tak pe, ada sominya ye dak?? Kalau "pegnan" tak dop somi tu... ha itu memang boleh la korang buat sepkulasi suka suki kan.... Dah! Sudah cukup... cukup sudah... cukup sampai di sini saja... hahahaha... kan aku dah start nak nyanyi... :P Sebenarnya aku memang mengidam weh... tapi aku sebenarnya mengidam nak gi VACATION kat tempat-tempat pelancongan dalam Malaysia ni. Ada tu bukan aku tak pernah pergi ada, tapi semua tu dah berpuluh puluh tahun lalu. Masa tu aku masih budak budak lagi. Baru tingkatan. 

BUKIT BENDERA - P.PINANG
(ni last aku pergi tak silap masa umur aku hurmmm 7 tahun kot.. so kira la, lama tak lama)


Dan banyak lagi tempat-tempat kat Malaysia ni yang aku belum berkesempatan nak jejak kaki pun. So far yang aku dah pernah jejak, PENANG, LANGKAWI, KEDAH, PERAK, MELAKA, SELANGOR, KELANTAN, SABAH, SARAWAK, tapi mostly yang aku sebut tu was long time ago. Dan satu-satunya negeri yang aku tak pernah jejak kat Malaysia ni negeri TERENGGANU... Jadi aku rasa kalau dapat gi melancong atau melencong ke salah satu destinasi yang aku sebutkan tadi pun best gak. Cuma yang menghalang adalah kekangan masa dan cuti. Tengoklah bila-bila cuti sekolah ni nak gak aku usha-usah tempat-tempat ni.

MUZIUM KAT TERENGGANU 
(well...well... well Terenganu.. aku memang belum pernah jejak walau sekali pun)


Dan target aku lau dapat gi vacation kat overseas pun best, yg aku target JEPUN, AUSTRALIA, SWEDEN or NEW ZEALAND (ni angan-angan mana la tau ada rezeki ke kan, aku kan kuat berangan) la la la la... ok la korang doa-doakan la aku dapat menjejakkan kaki aku ke salah satu destinasi-destinasi yang aku idamkan tu ek... 

LANGKAWI - KEDAH
(walaupun dah byk kali ke sini, rasa lebih dari 4 kali, tapi masih lagi teringin nak mai sini last sekali, masa tu anak ku baru tadika...pergh lama gila tak gi kan)


MUZIUM NEGARA 
(hah... inilah tempat paling-paling aku nak gi, entah tak tau nape, banyak2 tempat sini yg paling menggamit-gamit aku utk gi dan melawat, last gi... tak ingat... nanti la bila ada masa, insyallah akan sampai gak kot)


P/S: Aku harap, by end of this year, aku akan dapat jejakkan kaki aku kat salah satu destinasi yang aku idam-idam ni... amin... and insyallah ^_^



Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

39 comments:

  1. " Dan satu-satunya negeri yang aku tak pernah jejak kat Malaysia ni negeri TERENGGANU. "

    Jap2.. JOHOR dah pernah jejak lah ni?kekeke..

    ReplyDelete
  2. mengidam nak ada somi.. ahaha.. boleh? bt maasa ni tak ada rezeki nk g pusing stu malaysia.. T___T

    ReplyDelete
  3. @Nana Liena

    Boleh gak.. hahahah ko round le satu malaysia mana le tau... terjumpa jodoh lak kan.. ok la tu >..<

    ReplyDelete
  4. lalalala.. awatnya mama mengidam ni??
    Jom jom kita ikut sama, kita jadi driver bawak bus *airbus* hehehehe,
    Angan-angan angan tu pasti kan menjadi nyata, insyaAllah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mengidam la nak gi tempat nostlgia kat atas tu, nk tgk perkembangan setelah berpuluh tahun ditinggalkan eh

      Delete
  5. sila mengidam datang sabah lagi..ekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah Sabah tu byk lagi yang aku blm explore

      Delete
  6. Masa bujang2 dulu tempat yg paling JR MENGIDAM nak pergi ialah Pantai Cinta Berahi (sekarang dah ditukar nama kepada Pantai Cahaya Bulan). Sebab masa tu nak cuba rasai sejauh mana rasa berahi bila berada di Pantai Cinta Berahi...

    Sekarang bila dah kawin dan beranak pinak rasa mengidam ke sana tak ada lagi, sebab tak perlu lagi ke Pantai Cinta Berahi utk rasa berahi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jr sepatutnya selepas nikah la lagi elok nak mengidam gi kat situ ekekekeke

      Delete
  7. kak pari-pari, muzium tu, ptg ni boleh gi.. hehe.. dekat je .. hihi.. tapi cuti umum harini. xtaulah buka ke tak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik somi aku ckp public holiday muzium tu tutup yg ada antu2 dlm muzium jer yg kijo sabau je la =..=

      Delete
  8. kalo p bkt bndera, boleh naik kreta api baru.. ;)

    ReplyDelete
  9. mana kelanta? aku xpenah dgr pon nama tempat tu

    LOL

    kalau xtypo xsah ko kan

    ReplyDelete
  10. KELANTA tu negeri baru di Malaysia ker? kekeke

    ReplyDelete
  11. @ZWAN SABRI

    Feri baru ada tak?? ekekekek salam isnin Zwan :)

    ReplyDelete
  12. @Iffah Afeefah

    Itu sbb aku nak org betul2 menghayati perkataan Kelantan yg sebenar harap maklong hahahahah

    ReplyDelete
  13. @kopi pasta

    Miko a'aa baru hari ni di tubuhkan harap buat lawatan ke sana ekekekeke >..<

    ReplyDelete
  14. bestnye org mengandung ni kan?
    ehhh..
    sekarang ni aku mengidam nak pegi kay el. hihihi

    ReplyDelete
  15. huahuahua typo..
    account blog bella aku hack,ingatkn blog aku td.
    hehehe.. itu bukan bella keh,
    harap maklong.

    yg benau,michelle b'bee ^^

    ReplyDelete
  16. @BeLLa

    kalau aku pengnan ko manuk, dan itit org pertama yg aku akan inform MICI ekekekeek ^_^

    ReplyDelete
  17. semoga PPP dpt smpi ke tempat dihajati..:)

    destinasi pilihan sya lak----> teratak PPP ..eh? tetiba,haha

    ReplyDelete
  18. Anonymous11/2/13

    alar...igat hang pegnant..
    baru nak lompat si katak lompat...

    ekekekke..

    takpe jum kita serang kelatan..tak pun tereganu ..
    jupe ik dan miko..

    ehhhh..

    akujetoll

    ReplyDelete
  19. @amier faiz

    Allahuakbar rasa terharunya ada gak org yg sudi pilih teratak ppp sebagai destinasi ^_^

    ReplyDelete
  20. @Tanpa Nama

    Jai... simpan la angan2 ko nak tgk aku pengnant at this age :P hahaha byk perkara kena fikir beb klw mengandung bila umur dah nak masuk warga emas ==

    ReplyDelete
  21. hanya pernah pergi langkawi ngan muzium negara je.. yg laen2 blum sempat nak merasa pergi...

    ReplyDelete
  22. @Shaqir Ir Manz

    Syak jom aa... kita kumpul duit gi melawat miko kat ganu nak eh..

    ReplyDelete
  23. kiter nie dulu kini...penang -->kedah --> perlis --> kedah --> penang...acaner tue

    ReplyDelete
  24. @Nyamuk Terbang

    mohon ang alihkan sikit gerabak tu hahahahha

    ReplyDelete
  25. baek2 ngan word mengidam tu... karang jadi kenyataan plak...hihi... oooo, nak pi jenjalan rupanya.. bila nak mai lumut/pangkor?? boleh singgah umah aku..

    ReplyDelete
  26. jangan mengidam telur temakul sudah.. haha

    ReplyDelete
  27. Dik bik klw betul pung apa salahnya eh :)

    ReplyDelete
  28. muzium negara.. kalau ada pameran yg khusus n dlm jangka masa tertentu.. oklah pergi.... kalau tidak mcm hambar sikit.

    ReplyDelete
  29. ha nanti kita plan p bandung nak nak nak...? best tu huhu

    ReplyDelete
  30. @ejulz

    klw ada ikan bernama temakul tu teringin gak eh...

    ReplyDelete
  31. @MawardiYunus


    lagi best lau ko yg belanja aku adi hahahaha >..<

    ReplyDelete
  32. Salam.

    Saya teringin nak pi taman perdana y kt kl tu kak, dgn tugu negara.

    Haiyyooo, dua tmpt ni, memg tempat berjimba time kecik dulu, dgn adik.

    Titiwangsa, almost every weekend, mesti abh bawak punye. heh3. Tapi, tahun lps smpai gak titiwngsa pas dah lma tak pi.

    ReplyDelete
  33. mengidam nak pergi maldive...sponsor pilzz!

    ReplyDelete