KESEMPATAN Yang Dalam Perancangan

Hai, orang kata dalam hidup ni, kalau kita nak maju ke depan kita kena cepat dan ambik peluang yang datangkan? Jadi aku amik motto tu, dan aku adaptkan dalam hidup aku. Sebenarnya aku dah lama nak hasilkan karya seni aku ni kat mana-mana medium yang mampu membantu aku untuk mengembangkan lagi bakat seni yang mengalir dalam tubuh aku ni (kelas dah macam ayat retis jer hahahhaha), sebab aku memang minat dalam bidang penulisan (walaupun sebenarnya aku tak suka membaca dan jarang membaca, ko hado tak membaca tapi suka menulis??) atau pun sebagai seorang penggubal rang undang-undang pengubah lagu atau komposer. Itu lah aku... kalau aku kata aku nak A aku tetap akan dapatkan A... cepat lambat itu belakang kira, yang penting aku akan tekad dan tak akan berputus asa. Bak kata pepatah (aku kan orang tua, jadi suka la mengrefer pada pepatah orang dulu-dulu) bersusah-susah dolu, bersenang lenang later.. hahaha boley?? Speaking LONDON lagi ko JEMAH eh... tetiba jer tukau nama lak.. hahahaha

Aku Harap Sentuahan Kulit Depan Novel KESEMPATAN Aku Ni 
Dapat Memikat Hati Para Pembaca Nanti... 
Walaupun Aku Hanya Guna Pakai Paint Jer... =..=


Ok dah.. kita lupakan pasal pepatah tu. Siyesly aku memang ada satu projek MEGA SALE untuk nak menyiapkan sebuah novel tunggal aku, novel apa? Dah mesti le novel cinta, aku kan jenis insan seni yang "dalam hati ada taman" jadi mesti la aku suka benda yang berkait-kait buah rambutan dengan cerita cinta.  (la la la sila muntah limanam besen eh) Dan kini novel yang aku akan bagi tajuk KESEMPATAN ni (sebarang pertukaran akan dimaklongkan kendian hahahaha) masih lagi dalam proses mencari bahan-bahan buangan cerita, apa yang boleh aku katakan, ia baru je tahap-tahap dewa beberapa percent jer kot. Bukan senang weh nak buat novel... ingat buat novel macam nak masak "pucuk ubi masak lemak ke" dalam 20 minit dah siap. La la la la... (tak tau kenapa tiba-tiba jer kuar la la la la tu dlm ni hahahaha). 

Jadi untuk mengfofularkan lagi bakal karya NOVEL aku ni, aku ada la buat budget ciput sedut, sebuah video klip yang ala-ala drama KOREA gitu, walaupun model dalam tu tak dop sorang pun ahli kumpulan WONDER GIRLS.. (hahahah mohon sekeh aku limanamplo kali). Tapi aku mohon la, korang jangan la pertikaikan kemerduan "suara bak buluh perindu" penyanyi tu... sebab mcm aku cakap, budget ciput haruslah sumanya cut coast kan. Jadi korang buat tak reti la ye, kalau dengar suara penyanyi tu sumbang jer hahahahah. Dan untuk pengetahuan korang, lagu tu aku dah lama buat tak silap aku, aku buat rakaman tu pada tahu 2008 ke 2009 (Hurm kira lama la tu kan). Dah lama terperam hampir nak jadi TAPAI UBI dah aku rasa ekekeke (ubi lagi). Oklah kita lupakan citer pasal WONDER GIRLS, pasal TAPAI UBI, tapi jom kita layankan clip video tu.  

Di "KESEMPATAN" ini...

video

Dan sebelum tu aku mohon doa dan galakkan dari korang untuk aku teruskan projek aku ni (mentabah weh nak siap novel ni), dan aku harap, kalau tak de produksi yang nak beli novel aku ni, nampaknya terpaksa la aku publishkan melalui TELCO2 fofular di Malaysia ni kan.. la la la la sebab sekarang ni pun NOVEL aku  yang lain ni novel terawal aku buat (CINTA NASIK LEMAK hahahah boley??) dah pun dipublishkan di corong2 telefon bimbit pelanggan2 CELCOM dan MAXIS, kalau korang nak subscribe mohon taip ON NC dan HANTAR KE 23696 (CELCOM) atau taip ON NC hantar ke  22220 (MAXIS) untuk pelanggan DiGi, aku mintak maaf memang tak ada.. eh.. ok la.. enjoy your song la la la la

KESEMPATAN @ 



Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

41 comments:

  1. Hahaha..saya dah konpius ni... Novel ni memang betul2 akan wujud ke atau tak ni?hehehee

    ReplyDelete
  2. Hahaha..saya dah konpius ni... Novel ni memang betul2 akan wujud ke atau tak ni?hehehee

    ReplyDelete
  3. @boni kacak

    tengah buat la la la la la

    ReplyDelete
  4. Wahhh, mama PPP buat novel plak skrg ni, always supporting u! Chaiyokk3! xsabar plak nak baca novel Di "Kesempatan" ini.. ^________^

    ReplyDelete
  5. @Seneorita Baharin

    mohon ko bertabah sabar menanti kelahiran novel aku ni (bila nak siap pun, tak tahu le) la la la la ^_^

    ReplyDelete
  6. Hebat kak! Saya pun tengah dalam perancangan nak tulis novel, tapi novel yang nipis-nipis jelah. Tak mampu nak tulis novel cinta2, bercinta pun tak pernah! :3

    ReplyDelete
  7. @Faridzuan

    ha aa.. ko mmg klw tulis novel cinta no1 itu aku pasti hahaha habis aku pun terjebak dlm novel ko ri tu kan?? ekekekek >..<

    ReplyDelete
  8. Bagusla mama PPP :)
    Menanti dgn sabar novel mama tu.. Semangat nk tunggu tau :) hehehe

    ReplyDelete
  9. @baby comel

    mekaceh le baby harap ko sabar menanti hahahha semoga keabaran ko tu akan terbals gak dgn kelahiran novel ku ini cecewah.. insyallah ^_^

    ReplyDelete
  10. eh... sejak bila ko pandai tulis novel ni??? setau aku baca novel pun ko failed...ekekekeeke...

    #KESEMPATAN - satu tajuk yang amat bermakna...

    ReplyDelete
  11. @Dik bee

    Ha tu la ko Dik Bi jadi FBI tak berapa nak pandai.. la la la la.. mohon ko tunggu jer la kan... tapi mcm aku ckp mentabah la korang nak tunggu novel aku ni siap ekekeke

    ReplyDelete
  12. hahaha...
    leh tak aku nak gelak guling2 dulu kak?
    kau nak wat novel?? hahaha..
    baca novel satu bab je... ada hati mau wat novel.


    hahahah... saje je gaks! aku tetap support kau! na jd pnari tiang je aku tak support! hahahah

    ReplyDelete
  13. @Lelaki Ini

    Senget la la la la... itu la sebab aku mentabah weh.. aku by hook or by krook kena buat gak kali ni novel kesempatan ni weh.. >..< aku tau ko kan rakan sekutu aku dah sah2 ko mesti support aku kan la la la la siot.. penari tiang tu aku bagi ke ko je la hahahah

    ReplyDelete
  14. untuk kebaikan ..aku sokong...all the best...jangan mudah mengalah..hehe

    ReplyDelete
  15. @Bahrain Ramlan

    wow!Thank you nampaknya ko buat semangat aku kembali membara ni tq tq ^_^

    ReplyDelete
  16. Nak jadi novelis??? Hebat tu, nanti bila siap buat promosi bagilah free satu utk kawan2 termasuk JR...hehehehe.

    Nota: Masa sekolah menengah dulu JR suka tulis cerpen & sajak dlm majalah sekolah. Penulis tahap majalah sekolah aje....

    ReplyDelete
  17. pergh..bakal novelis terkenal ni..:) mama nk novel ni siap otograp tau..:) nice song la..lgu mama create ke?

    ReplyDelete
  18. patutla aku bace entry ni aku nak nynyi lagu ksmpatan

    tuhnnnnn aku bermohonnn... lalla


    btw ko nk mintak tlg aku boleh je

    aku tau sanz mksdnye ape

    heeee

    cayok beb

    jan smpai sanzia lak nme pasni ehhh!

    ReplyDelete
  19. choooop


    betul ke ni?
    malas membaca tapi tulis novel?

    pelik jap aku dibuatnya

    ReplyDelete
  20. assalam, semoga berjaya satu hari nanti..

    ReplyDelete
  21. kesempatan?aku dah tau apa isi kandungannya..

    ni cerita berkisar tentang perogol yang ingin kembali ke pangkal jalan kan?kan?hahaha

    ReplyDelete
  22. @Jay Ar

    kemaheng... ada la jugak... tpi skrg dah up lagi kan menulis lam blog sendirik.. CEO hahah ok la tu

    ReplyDelete
  23. @zaxx

    Zul... kalau siap hahahah mohon doakan siap la nnti novel ni... yup lagu sendiri la la la la ok lariik blushing sude ==

    ReplyDelete
  24. @Iffah Afeefah

    Ipah tak larat aku nak komen sbb aku mentabah gelak vibreto baca komen ko ni hahahha

    ReplyDelete
  25. @Telor Power

    Ye betul... 100% full swing.. hahahah

    ReplyDelete
  26. @afzalsukasuki

    aku ingat watak perogol tu aku nak guna nama ko bole tok LOL >..<

    ReplyDelete
  27. Amboi buat novel ya ! Ni novel publish dekat blog ke novel hantar terus ke publisher ? Ke novel ni memang tak wujud pun? XD

    ReplyDelete
  28. aku tau , kalau ko nak buat ..maknaye ko akan buat..
    aku tunggu novel ko tu tau..
    dan aku nak oder satu kalau dah siap..
    baru seronok bace sbb baru siap..
    pepun gud luck , semuga idea ko mencurah2 hendakya..amin!

    ReplyDelete
  29. awal pg subuh aq tersedar drf tdo.. sebab smlm aq tdo awal.. tp apa kena mngena aq bgtau ko smua ni???ok mmg xde kena mengena pon..

    btw.. novel ko terbit ni ,buku ke @ novel on9??? klu on9 aq rsa susah cikit nak hadam pembacaan sebab apa, aq ni xpndai fokos dh klu dpn lappy.. ada je aq tgk. sehinggakan program C++ aq pon hampir carry msa study.. tp apa kena mngena lg... hope fully dia keluar dlm bentuk buku.. klu dah kluar aq nak beli 1.. sebab aq dah duit sendiri.. boleh la beli.. lalalala

    ko punya novel yg bakal dikeluarkan ni,unsur2 dia mcmna?? ganas ke, kesedihan ke atau sengal2 mcm dunia realiti?? hope fully nama LINA nak msuk novel ko ni sesuai jgk kot.. bahahahahaha.. mohon pertimbangkan yg amat berhormat

    sekian saja ulasan sya di pagi subuh... kroooohhhhhh..kroooooooooooooohhh..

    ReplyDelete
  30. @AmyZana

    Dalam process "keswujudannya" harap kak long eh.. hahahhha

    ReplyDelete
  31. @Cik Zaitul

    TQ lalin... klw termakbul doa2 kalian dan kalaw berjaya dibukukan hahhaah aku akan bagi ko for free siap dgn signature aku dan partaner ok eh...

    ReplyDelete
  32. @Lina

    Lina aku ingat aku nak wat mcm sengal2 kuku boley?? hahahhaha ^_^

    ReplyDelete
  33. <---- makhluk yang apabia membaca novel, cepat TERLENA... =.='

    ReplyDelete
  34. <---- makhluk yang apabila membaca novel, cepat TERLENA... =.='

    *typo. tertinggal 'l'*

    ReplyDelete
  35. @kopi pasta

    LOL kemaheng lagi MIKO >..<

    ReplyDelete
  36. @paripariputih aku x mo jadik FBI la...

    ReplyDelete
  37. hebak la jd penulis.
    chaiyok2 ^^
    kalau dah ada di pasaran inform2 la atau kasi free je.
    ehh

    ReplyDelete
  38. mohon buat cepat novel tu.. saited nak baca nie.. dikesempatan ini nak ucapkan ribuan terima kasih. eh.. :P ah lagu tu memang sedap.. dibuai2 ombak cinta dah ha. :P

    ReplyDelete
  39. mohon siapkan cepat... nak filekan pulak... anyway best lagu ni..klu dgr sorg2 waktu pagi2 buta kat tepi tingkap... boleh terbang rasanya minda tu... mohon jgn terbang ke bawah dah lah kan? ekeke

    ReplyDelete
  40. eh! sis ke yang nyanyi?... merdunyer...

    ReplyDelete