Selamat Ulang Tahun Ke 17 Sayam Eh...

Pada 17 tahun yang lampau, bersamaan 31hb March, 1996. Berlangsunglah majlis akad nikah dua insan yang telah ditetapkan jodoh mereka. Maka ramailah sanak saudara, yang membanjiri laman rumah tak kala majlis berlangsung. Suasana meriah bertambah ceria, dengan dendangan lagu-lagu pengantin baru dari corong-corong speaker di sudut kemah yang tersusan indah.


Dan pada hari yang bersejarah itulah, aku dan cik somi telah selamat diijab kabul, dan secara sah telah bergelar suami isteri. Walaupun dia bukanlah lelaki pertama pilihan hati.. tapi alhamdulillah setelah 17 tahun kami masih lagi ibarat sepasang kekasih yang baru jer berkenalan cecewah.. (ok cukup la aku mengarut.. siyes tak reti aku nak tulis ayat-ayat romantik bagai, hahahaha gelak besau bila aku baca balik). Apapun, aku nak ucap tahniah pada diri aku dan en.somi kerana berjaya melayar bahtera sebagai suami isteri selama 17 tahun. Dan kami dikurniakan seorang anak lelaki... yang kini dah besau panjang pun.

Dalam tempoh 17 tahun tu, tipula kalau aku kata kami x penah gaduh kan.. meme la ada gaduh... orang kata gaduh-gaduh ayam, ekekeke... tapi satu la somi aku ni... kalau aku majuk, jangan harap la dia nak pujuk... buatla apa trick pun harus dia x layan (sedey weh... majuk tak de org nak pujuk). Last last aku jugak yang kena pujuk dirik sendirik.. mencik tul.... tapi paling best aku rasa dia la somi yang paling sporting gile... sbb klw dia x sporting aku tak wujud pun kat alam maya ni.. nak berblog.. nak berfacebook nak berjimba-jimba dengan geng2 sume... ko hado?? ekekek (sila terjun tingkap skrg).

Cuma sebagai isteri mitahili (ekekeke) aku kena hargai dia... kena tahu batasan... kena tahu segala-galanya, supaya kebahagian kami suami isteri terus kekal hingga ke akhir hayat. CUMA SATU JER PESANAN AKU PADA DIA: SEPANDAI-PANDAI SUAMI SIMPAN ISTERI MUDA... AKHIRNYA AKAN TUA GAK ISTERI MUDA TU EH.. (ha ha ha korang nampak tak permaian aku...??!! nak cakap cemburu depan-depan x manis plak kan la la la la). B.t.w aku selalu ckp mcm ni ke dia: Kalau ditakdirkan aku mati dulu.. .dan dia kawen lagik satu.. nanti aku bangun dari kubur aku nak cekik bini dia eh.. kbai...

video

Selamat ulangtahun ke 17 sayam.. semoga ikatan kita sebagai suami isteri 
akan terus berkekalan hingga ke akhir hayat. 

P/S: I LOVE U  



Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

34 comments:

  1. semoga bahagia till jannah kak
    :'(
    sweetnya~

    ReplyDelete
  2. Happy Anniversary lovely PPP! May Allah bless both of u, n happy2 sokmo till Jannah..aamiin...Sangatttt sweettttt! :)

    ReplyDelete
  3. dah mati pun nak jeles lg ekekek jodoh pertemuan tu ditetukan oleh Allah... baik buruk bersyukurla krn Allah..
    bangga kenal org mcm sis, abg mat, dan tak lupa mija... perayalah setiap kepahitan pasti ada manisnya...
    kagun dan sejuk mata memandang bila tgk family sis... 1000 org mungkin cuma ada 1 je yg mcni... sis bertuah ada abg mat... spoting habis... dgn mija pulak yg mudah mesra dan tak kekok dgn kerenah maknye yg senget ni... hikhik... tp percaya lah sis... sis the best and lucky person in the world sb adanya keluarga mcm skrg... gaduh, majuk tu semestinya ada... itulah sebenarnya penyeri dlm hdp.. itulah kemanisan yg paling indah klu dikenang...
    SELAMAT ULANGTAHUN PERKAHWINAN SIS...
    THANKS U BEING MYLOVELY SIS...
    (ceh mcm buat ucpn pepisahan pulak aku ni)

    ReplyDelete
  4. B.t.w aku selalu ckp mcm ni ke dia: Kalau ditakdirkan aku mati dulu.. .dan dia kawen lagik satu.. nanti aku bangun dari kubur aku nak cekik bini dia eh.. kbai...(ni aq btul2 gelak mcm org gila.. mak aq kata ntah pape je ko lina gelak depan lptop... ehh dah dlm kubur pun jeles lg ka?? muahahahaha.. mentabah je aq kak... )

    btw selamat pengantin baru la.. ehh... selamat 17thn melayari bathera berumah tangga.. aq pon nak kawen jgk.. mohon crkan aq laki satu... yg mnghargai aq mcm en somi akak tu.. lari tajuk lg... muahahahaha...

    ehh dah 17thn ke?? asal mija je anaknya?? buat la lg.. ehhh...

    aq sayang ko kak.. muuuahhhh...

    ReplyDelete
  5. hahaha. anyway tahniah. bahagia hingga akhirnya :)

    ReplyDelete
  6. selamat menyambut ulangtahun kelahiran buat pari2 and para2 hahahahaha

    ReplyDelete
  7. happy anniversary kak...

    ReplyDelete
  8. Anonymous30/3/13

    i love u too.
    ehh..
    selamat ulang tahun percintaan.
    kehkehkeh.
    semoga bahagia ke akhir hayat.
    sweet gambau tu ^^

    ikhlas , mici <3

    ReplyDelete
  9. selamat ulang tahun perkahwinan
    semoga bahgia hingga ke akhir hayat

    ReplyDelete
  10. moga terus bahagia zahir dan batin.. dunia dan akhirat wahai pengantin sweet 17teen hehehe..

    datin. aku suka ayat ko tu.. yg muda pasti akan tua hahaha. jadi nak carik isteri muda? tua juga akhirnya kan kah..kah..

    yg penting Datin memang awet muda hehe

    ReplyDelete
  11. Ala asal aku ras ps i love yu ti sweet sngt.
    Ttbe rasa nk kawen ehh

    ReplyDelete
  12. last2 kena pujuk diri sendiri..mencik tol..warghhahaha..ni sumpah lawak.. aku nk terjun bangunan rsnye..hahaha

    bang matt serius sporting.. walaupun aku hnya bercakap dua perkataan jek ngn beliau ms gathering ari tu.mhuhuhu bertabah je beliau mnengok bini dibuli apalgi membuli..hahaha..

    noona, bg r mija adik sorang..huhu sukaati aku jek main2 request..mhuhuuu

    apepong, tahniah noona n hyung.. semoga berbahagia ke akhir hayat.. kalau abg matt buat hal, ko bgtau aku noona. biar aku sekeh kepala dia.. suka2 aku je sekeh kepala org..kihkihkih..

    ReplyDelete
  13. Kunjungan perdana.. semoga menjadi awal perkenalan yang baik..salam kenal dan sukses terus.

    ReplyDelete
  14. bhahhahaha ini memang lawak..

    siap nak jadi zombi nk cekik isteri muda lg. rasanya che mat seorang yg setia. tak cari yg lain dh. hanya ppp satu di hati che mat... :)

    selamat ulangtahun perkahwinan! semoga che mat maintain hensem..

    beliau mmg sporting pun *salute*

    ReplyDelete
  15. Anonymous31/3/13

    cikmat mmg beruntung kenal aku..ehh..cam salah je komen aku nih..ekekekke

    aku suka pepatah ko tuh..nak balik uma , nak bagitau kat abah aku lah..ekekekke..


    pepun alhamdulillah dgn kurniaan yg allah swt beri kat ko..
    dan tetibe lak aku nak ade somi satu ..

    erkk ....
    cikjetoll

    ReplyDelete
  16. lor... 17 tahun anniversary weeding rupanya.. aku ingat besday ke 17 thn... makin lama aku tengok pasangan bahagia ni makin muda plak.. tapi bilangan anak2 makin bertambah plak... tu yang musykil ni...apa rahsianya???

    surius.. kalau kawin aku pun nak cam korang. happy, sporting, gile2 & senang cerita boleh jadi lifetime buddies la.. so, aku doakan korang (cikmah & cikmat) semoga berbahagia till jannah...

    *harap x serik kalau aku terjah umah ko yek... penat dah ni memuji..nampak tak permainan aku???...muaahahaha

    ReplyDelete
  17. @Hamba Allah

    tiada kata yg mampu terungkap selain dari syukur alhamdulillah dan thanks untuk ucapan dari adik tiri kesayangan ppp ni :) mudah-mudahan ye amin amin ya rabbal alamin...

    ReplyDelete
  18. @Lina

    LOL senget mu lina skrg aku lak dah mcm org gila gelak sorang2 baca komen ko ni kan... loa la la aku dah carik kan ko laki ri tu ko rejek lak eh.. hahah anak.. cukup la mija ... lagipun kan aku dah ada anak2 pasang siap.. mohon ko perasaan anak2 aku kan ramai skrg ni la la la la thaks weh aku pun sayang ko jugak

    ReplyDelete
  19. @bai baizura

    Bai Baizura mekaceh.. weh.. la la la la

    ReplyDelete
  20. @Encik Zaharin

    LOL pari2 tu aku dah biasa dengau para2 tu mcm best pulak munyiknya tu kan.. ni way thanks ok :)

    ReplyDelete
  21. @Tanpa Nama

    I always love you too mici la la lal a thank you... and semoga doa2 korang tu dimakbulkan :)

    rindu pada manuk dan itit

    ReplyDelete
  22. @Telor Power

    Thank you TP so so much for you doa :)

    ReplyDelete
  23. @Nong Andy

    Agagaga thanks datin sri... amin.. mudah-mudahan la mcm tu kan.. mohon ko ckp kat datuk sri ko pung cengittu ekekeek >..<

    ReplyDelete
  24. @Iffah Afeefah

    Ipah nak kawen ckp ngan aku nak turunkan petua kat ko ni la la la la >..<

    ReplyDelete
  25. @Amirul Verdasco Nadzri

    Mirul ok.. nnti aku call ko klw apa2 hahaha thanks ya :) sayam rupa2nya ko ke aku kan?? ^_^

    ReplyDelete
  26. @kopi pasta

    rasanya che mat seorang yg setia. tak cari yg lain dh. hanya ppp satu di hati che mat... :)~ alo lo lo so suweet dgt ayat MIKO ni amin mudah-mudahan ok :)

    p/s: rindu nak tgk MIKO on9 kat group and FB... MOHON HADIRKAN DIRI OK... thanks for the lovely doa and wish ^_^

    ReplyDelete
  27. @Tanpa Nama

    cit.. hahaha ko nak wat pe weh bagi ke abah ko pepatah tu jai??? LOL senget budak ni.. amin amin thanks weh.. aku harap boypreng ko pun akan mcm tu bila dah jadi somi suk suk k :)

    ReplyDelete
  28. @Dik bee

    Rasa nak melayang lak rasanya bila kena puji makin muda ekekeke (mohon terjun lopak sat).. insyallah klw kita doa yg baik-baik baik jugaklah yg kita akan dapat... thnks for your doa aku pun doakan agar ko akan jumpa pasangan hidup yg baik weh...

    ReplyDelete
  29. Happy Anivesary moga berbahagia hingga ke akhir hayat.

    ReplyDelete
  30. Alhamdulillah, 17tahun satu tempoh yg sgt hebat tu. tahniah mama kerana sampai ke satu tahap perjalan yg terbaik. Moga bunga-bunga kalin terus mekar, mekar dan berbunga kencang.
    Doa dari seorg insan yg mengharapkan segala2 yg indah itu kekal menjadi milik kalian dan keluarga. Amin..

    ReplyDelete