Dunia Dilanda "FENOMENA"

Salam sejahtera dan salam muhibbah hahahah... macam siaran berita lak pembukaan tirai entri aku hari ni kan?? Ermm korang dah minum?? Dah mandi?? Dan Gosok Gigi?? Paling penting dah Solah Subuh tak?? La la la la... Aku tak yah citer la... pagi-pagi dah siap semua-semua tu, alhamdulillah. Sebenarnya aku baru baik dari sakit... (macam-macam ada dalam penyakit aku tu... tu yg Doktor bagi aku cuti bersalin sakit selama dua hari dua malam... ekeke mcm pakej percutian doe... ko hado?? hahahaha...

Ni game POU yg kuat berak ni pun makin menggila weh.. 
aku baru level 38 =..=


Dah.. mula la aku nak merapukan?? Sebelum aku merapu meraban baik aku teruskan apa yang aku nak share dengan korang n3 aku hari ni. Bercakap pasal FENOMENA ni... aku rasa mostly 100% daripada korang tahu apa maksud FENOMENA ni kan?? Ya betul.. menurut Kamus Dewan,  fenomena ialah sesuatu kenyataan atau kejadian yang dapat diperhatikan. Contohnya seperti alam semulajadi, atau sejarah.Fenomena juga dapat didefinisikan sebagai sesuatu kenyataan atau kejadian yang dapat diberikan dan dijelaskan secara saintifik, perghhhh! Hebak tak aku?? (ok ni aku copy paste dari google hahaha).

Satu hari aku nak jadik macam si PSY ni... 
korang agak-agak ada harapan tak?? LOL >..<



Bermula dari tahun 2012 kita dibanjiri dengan FENOMENA "OPPA GANGNAM STYLE" orang lain oppa, kita pun nak oppa... seluruh dunia la berjangkit dengan si PSY ni... yang untung dia... dari Baju, Beg sampai le ke baju kecik sume ada cop muka dia... (erk klw aku sorry la nak pakek baju kecik yang ada muka si PSY ni) hahahaha... tapi kira bangga gak lak sebab sebagai orang Asia kita telah membuktikan bahwasanya ORANG2 ASIA lebih hebat dari orang BARAT... cuma lagu terbaru dari PSY tu aku rasa kurang menyegat kot.. paling2 pun, sengat dia mcm kena gigit kerengga jerk.. (or orang dah bosan, macam aku la cepat bosan)... dan ni semua berbalik pada FENOMENA DEMAM K-POP gak... (aku klw k-pop ni korang x yah tanya... memang FAIL) =='

Perghh! Ko Hado Ustaz pakek keta spot...  
gambar credit kat bingkaibiru.blogspot.com


Itu FENOMENA universal... kalau nak ikutkan kat MALAYSIA ni pun banyak gak FENOMENA-FENOMENAnya.. sebagai contoh FENOMENA UAI... hurm kalau korang bukak FB ke BLOG ke apa ke... rata-rata la UAI ni ada kan... (tapi bagus la... klw ini jadi FENOMENA, bak kata orang tak la asik hiburan jer yang jadik FENOMENA... tapi yg peliknya lagi banyak kata-kata nasihat yg diberi, semakin menjadi-jadi la pulak jenayah kat negara kita ni... mohon penjenayah2 tu follow FB UAI...). Kita lupakan pulak kisah UAI...

Okeh.. korang nampak tak KAK TON yg berkaca mata tu?? 
Cantik TAK KAK TON? hu hu ni gambar masa dia attend 
majlis pertunangan, anak kepada ex bos aku yg berbaju hijau tu... 


Dan aku rasa, baru-baru ni adalah sikit-sikit FENOMENA bau-bau bacang, pasal KAK TON... lol... senget.. aku dok kutuk-kutuk KAK TON ni... last-last aku dapat tahu KAK TON ni, ex-boss aku punya kakak ipar... dan.. paling x leh blah.. dia pernah weh bagi aku produk kecantikkan dia.. masa aku kerja dulu... dan untuk pengetahuan korang KAK TON ni mmg dah lama berkecimpung dalam bidang produk kecantikan dia. Dan dia ni punya darah kacukan mcm rojak tu sbb KAK TON COMEY.. lol.. anak2 dia yg mompan mmg cun2 belako... anak2 lelaki dia plak sume budget muka mcm JUSTINE TIMBERLAKE hah ko hado?? (tapi masa aku gi budak2 tu dulu kecik2 lagi.. la ni dah kawen pun ada gak...)

Mohon Bobo kurangkan lentik badan dia utk CV dia yg terbaru nnti =..=


Sekarang ni kita beralih semula pada FENOMENA hiburan... korang kenal kan si BOBO.. (mcm nama doggie neighbour aku lak weh ==') ha ha ha tak pasal-pasal ko jadik popular kan BOBO... aku tengok video dia ada la dua tiga kali... tak sanggup nak tengok byk kali... merembang bulu hidung aku tengok dia lentik2 kan dado dia hahahah... sabau jer la (erk bideo GWIYOMI dia dah kuar ke??) 

Demam yang sedang melanda FB, BLOG, LAMA2 SOSHAL seluruh dunia..


So as a conclusion, boleh la dikatakan apa-apa jugak FENOMENA yg terjadi pada seseorang individu tu sebenarnya bergantung pada REZEKI derang... kan nak ckp NASIB x leh weh.. dan mcm syirik la plak... so best word is REZEKI... lepas ni mana lak tahu REZEKI aku kan?? Tiba-tiba FENOMENA PARIPARIPUTIH.. melanda blog-blog kat seluruh dunia.. hahaha ko hado?? (FENOMENA hape tah suka suki aku jer, mohon terjun tiruk). So... itu la serba sikit coretan aku pasal FENOMENA ni... lepas ni tak tahu FENOMENA apa lak yang bakal melanda dunia ni kan?? Apa-apa pun aku harap biarla ia sesuatu yang baik bukan yang boleh menyesatkan kita semua.. terutamanya umat-umat ISLAM... itu jer doa aku... 

La ni korang ingat korang jer yang ada VC "GWIYOMI" cute?? Ha tu la korang tak tahu... aku pun ada produce satu weh... dah la comey-comey pelakon-pelakon dia.. pas tu colibarsi dari bebarapa org blogger fofular lagi you.. (blogger LELAKI INI, blogger APAKAH, blogger ADIIY - PELAKON2 TAMBAHAN pulak terdiri dari blogger PARIPARIPUTIH (merangkap camerman dan suara latar ekeke) akak blogger BUTA PEKAK BISU CINTA, blogger CERITA AKU DAN KAMU jugak blogger cun YUSMANORAIN ko hado.. klw tak hado jom ramai-ramai tonton dan LIKE ok... harap korang x pengsan tengok aksi spontan derang lam swimming fool ok hahahah...

JOM WEH LIKE RAMAI-RAMAI


p/s: sebenarnya kumpulan SEARCH,
 dah lama tahu dah pasa FENOMENA ni.. ekekek

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

17 comments:

  1. bnyk btul fnomena... tp aku nk kmn

    pjg gler entry ko

    bape jam ko tulis haha

    ReplyDelete
  2. I loiiike Kak Ton !

    Kak Ton pun turut jadi penomena ..hah

    Alamakkk...model kolam renang Majalah Mangga ke tu YBM Datin Sri Paduka Setiawangsa Nek Nor? ahahha...xleh blah..

    Nek Nor pon penomena hape? ahaahaha

    So jgn ko brani brenti buat penomena di alam Maya karin yg lagi digitus ni wahai PPP !

    dan ko ingat satu perkara sebelum satu perkara..yakni..."Percayalah kata Kak Ton ! "

    ReplyDelete
  3. nih dah mcm fuh.my mencetuskan fenomena.. ekeke.. laaa..ingatkan kakton btol2 buat gwiyomi tadi..hehehe.. bila plak nak cetuskan fenomena pari2 putih nih?? eh

    ReplyDelete
  4. Fenomena we chat je xnampak ko....
    Fenomena lepak uma ko pun satu fenemona jugak bagi aku..
    Jupe ko tu satu kewajipan kalau nak turun ,
    Tu kire fenemona kan...
    Hehehehhe

    ReplyDelete
  5. nasib tak ada yang lemas. keh2
    Mk main nyorok2. haha

    ReplyDelete
  6. lepas ni fenomena yg sebenarnya akan terjadi ..tunggu dan lihat saja .. :) dunia bakal dikejutkan dengan Blog BeritaKaki yg akan meletup..hahahahhaa

    ReplyDelete
  7. hampir terkejutz... tadi ingatkan ppp buat versi kiyomi sendiri. ala gedik2 santai gitu :P ...

    *versi mereka2 tu tiada ker? i.e cik pipah n the geng*

    ReplyDelete
  8. saya memang mati-mati tak nak dihanyutkan oleh segala fenomena yang melanda dunia nie...

    Terbaru nie, ramai orang sibuk ber-Gentlemen.
    Saya sampai laa ni tak tengok lagi dan taknak tengok. huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  9. Anonymous29/4/13

    Julia RobertsVaried Style Of Cheap Toms Shoes[url=http://www.cheaptomsbuy.com]Cheap Toms[/url] The design of the shoes is enough to make you stand out of the crowd. The idea of the design of the shoes is derived from traditional Argentinean alpargata shoes, which are widely used by the local farmers. Due to their immense comfort ability, the brand is using them as their premier design format. On the other hand they are also a perfect gift for a child in need which not only provide him maximum comfort but also protects him from the germs present in the soil and ground. Some of us do not absolutely would rather abode on academic shoes for the affidavit that humans assume they're on the way to annihilate our feet. There may are in fact a time if this was true. Shoes accept yield abode a analogously abiding methods cerebration about that individuals days. Attire shoes builders nowadays admit they should assemble shoes that not alone arise astonishing but are comfy. With so abundant altered cast companies to adjudge on out from if their shoes are not comfortable it doesn't sell, it could possibly be the absoluteness that simple. [url=http://www.cheaptomssite.com]Toms Online[/url] A fully completed return/exchange form MUST be included with all returns. Failure to do so may result in processing times up to 30 days from time of receipt. [url=http://www.tomsfans.com]Cheap Toms Sale[/url] Shoes For Health
    Relate Artcile

    [url=http://www.seomus.com/seo-danismani-seo-danismanligi#comment-6478]buycomfortable toms women shoes for cheap price[/url]
    [url=http://forum.cepco.ru/index.php?topic=40582.0]ordercool toms women shoes for cheap price[/url]

    ReplyDelete
  10. aku dah agak dah mesti last skali ada video kita yg hmpeh tue, rasa nak pijak2 je.. kita buat balik boleh? hahahaha

    ReplyDelete
  11. byk betul fenomena skang ni...huhu

    ReplyDelete
  12. haha..dh tgk dh video gwiyomi bObo..lentik badan dia 2 mmg x boleh nk dikurangkan la PPP..ast dia tu main lentik2, 2 yg jadi fenomena sgt tu..hahaha

    ReplyDelete
  13. fenomena apakah yang paling bawah itu?? huhu

    ReplyDelete
  14. fenomena best yg pou dan gwiyomi bawah sekali tu.
    mcm comel je.. hahaha.
    nanti lepas ni ppp ipah jetol dikbi dan seangkatan dgnnya pulak buat gwiyomi.
    bolehhhh? hehehe :P

    ReplyDelete
  15. ada lagi fenomena yg tak di post.... 3-4hari lepas fenomena gerhana bulan... ada korang tau???? ye lah masa tu korang sedang di buai mimpi

    ReplyDelete
  16. Apakah? Panjang tul ceritanya, fenomena jugak ni

    ReplyDelete
  17. Datin.. cer try datin buat Gwiyomi tu hehehe

    ReplyDelete