Akhirnya... Ku Ketemu Dia...

Assalam... sorry la sebab aku dah lama tak update entri aku ye. Korang pun tahu kenapa... Pada yang tak tahu... meh aku nak bagi tahu... last two weeks mak aku dimasukkan ke hospital akibat jangkitan kuman pada paru-paru dia dan darah beku kat saluran paru-paru dia.. Dan alhamdulillah, sehingga entri aku ni diupdate kesihatan dia semakin pulih... cuma masih di wad sebab doktor harus pantau perkembangan darah yg menutup saluran paru dia...


Banyak benda aku keciciran... nak update blog review pun x menyempat lagi... nak add blog list pun mcm tu jugak... Memandangkan jadual harian aku totally lari dari landasan... tapi demi mak aku tak kisah sume tu... Tapi tu la kata pepatah... "Sebelum tiba pelangi pasti kita akan tempuh ribut dan hujan dulu kan..." Dalam-dalam aku bersedih tu tiba-tiba... aku terima satu sms dari someone...


Memang dalam ramai-ramai blogger buddies aku... dia jer yang aku x pernah jumpa... walaupun dah banyak kali aku jumpa yang lain, dia tetap tak dapat jumpa aku sedey la sgt... (sebab dia bawah umur... hahaha itu dia yg ckp bukan aku) macam anak-anak dara gitu... duk jer bawak tiak mak dia ekekeke (mohon jan ko sekeh kepala aku hahahaha). Sehinggalah semalam, masa aku tengah menyenget dengan geng-geng SENGET aku berkarok kat lam "wechat" tiba-tiba ada satu SMS masuk... nampak nama dia... dua tiga kali aku gosok2 mata aku... macam Aladdin Gosok Lampu Ajaib.... msg tu tulis "Weii! Salam! Ampang ngan ko dkt x? Jom lepak mau?? Sabtu, jemput aku kat MPAJ blh driver??? 

 

LOL aku walaupun jarak umur aku dengan dia beratus batu jauhnya.. tapi ktierang main panggil aku kau jer boley?? Ekekekeke... so sms berbalas sms... bila semua dah ok... last-last tukar plan, akhirnya semalam jugak aku gi jumpa dia, memandangkan hari ni Sabtu (25 May 2013) dia akan berlepas balik ke kelantan. Masa aku jumpa dia tu.. siap aku kena mintak kebenaran ibu dia hahaha... Tapi paling buat aku tergaru.. ibu dia ckp sebenarnya dia x mau gi kenduri tu.. tapi dia tukar fikiran sebab nak mai jumpa aku... huhuhuhu sedey woo... dia dtg semata-mata nak jumpa aku thank you... atas ingatan ko tu.. aku hargai weh... so aku citer byak pun tak guna.. jom la... kita tengok gambar2 yang kami sempat shoot hahaha shoot la sgt kan... Paling x le bla.. sbb masa begitu mencemburui kami.. maka mana sempat jer la ktia orang cari port tuk bergambar.... 


Aku nak ucap mekaceh gak kat rakan blogger sekongkol aku IFFAH AFEEFAH yg aku ugut dia supaya datang jugak hahahahha (dah la tu siap paksa aku suruh ucap tahniah sbb dia nak convo tak ma gi... hahahha nasib dia dah balik senang sikit aku nak kutuk dia ekeekek, nampak tak permainan aku) And masa sessi fotografi tu ada lagi seorang blogger fofular yg join ktierang nak tau sapa sila la tgk sendirik gambo2 aku ek.. k bai.. lain hari ... lain kali... lain masa aku kasi update la n3 ok... kbai..


P/S: Kenangan semalam mmg best... walaupun hari ni aku rasa nak demam dan selesema sbb main hujan la la la la...


Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

37 comments:

  1. Siot je ko kan. Bila nmpak Ik terus lupa aku. Aku nmpk pmainan ko. Yela ik bkn nk jmp aku sgt kan...


    Y xleh blah tu siap posing ngn ain tu. Xpnah2 tgur kat fb. Ntah2 add pon x hahaha


    btw aku blikbr ko nk update entry ngutuk aku kn lol.. Sabau jela

    ReplyDelete
  2. @Iffah Afeefah

    tiba-tiba idea dtg mencurah-curah setelah kau balik ekekeke >..<

    ReplyDelete
  3. waaahh!! seronoknya!! meriah!! XD

    ReplyDelete
  4. ahahhaha...itu jer...

    ReplyDelete
  5. brader lam gambar tu, nampak sangat 'tough'. takut nak duk tepi dia. huhu

    manala tau tetiba diia nk bgi sedas dua :P

    ReplyDelete
  6. @Razil Tahir

    ye... sgt sgt sgt... tapi sekejap jer :P

    ReplyDelete
  7. @Noh Kodiang

    noh siyes... mana lama gi hilang ni...??? how are you??

    ReplyDelete
  8. @kopi pasta

    miko tak kemananya dia nak bagi dua tiga das ekekeke... kenal ke sapa dia?? hahahahha >..<

    ReplyDelete
  9. kenal jer. tapi buat2 macam tak kenal mana pun *padahal tak pernah jumpa face to face lg*

    ReplyDelete
  10. @kopi pasta

    ekekeek tak tau letuuww...

    ReplyDelete
  11. i'm foine...baru ada masa sket...

    ReplyDelete
  12. wah abam IK yg dicintai dh muncull..hahah PPP makin berkuran dh wishlist person nk dijumpai,heheh

    ReplyDelete
  13. Kemahin bergamboo dgn ik...
    Sungguh tinggi beliau..
    Waaaaaaahhahahahaha,
    Akhirnya dapat jupa...

    ReplyDelete
  14. @Noh Kodiang

    noh muhung active balik la la la la

    ReplyDelete
  15. @zaxx

    And that includes you Zul Ak bila lagi?? hahahha i'm waiting to meet you la la la la la

    ReplyDelete
  16. @Cik Zaitul

    IK HANIF mmg sgt sgt sgt sgt sgt tinggi ok hahahha aku dengan dia takat dada jer kot.. eh.. kbai... >..<

    ReplyDelete
  17. Datin.. aku harap suatu hari nanti kita pun akan bertemu lagi..

    ReplyDelete
  18. @Nong Andy

    Insyallah amin... klw ko turun KL jan lupa call aku bah..

    ReplyDelete
  19. kahkhakhakh..muka aku dh mcm jalil hamid zaman mudax2 dulu

    ReplyDelete
  20. @Razanah anis

    jelly jelly jonathan hahahha >..<

    ReplyDelete
  21. @Ikmal Hanif

    malu letuww nak mengaku muka macam "Aarom Ajis" kan?? kan?? kan?? >..<

    ReplyDelete
  22. perghhhh. hemsem jugak ik dgn ipah. sesuai. errr

    ReplyDelete
  23. @bai baizura

    naseb ko bai si IK jer ekekeke >..<

    ReplyDelete
  24. Seronok tgok blogger hangout ssme2, cmne korang keep in touch ye???

    ReplyDelete
  25. @Teena Tna

    guna touch n go eekekekek >..<

    ReplyDelete
  26. @paripariputih

    LOL, guna touch n go, hahaha

    ReplyDelete
  27. Assalammualaikum!

    Haiihh, lama tak kesini. Apa kabar kak? :)

    Ha, bila kita nak berjumpa ek? hehehe ^^

    ReplyDelete
  28. assalam,

    harap2 mak dah sihat...moga dipermudahkan segala urusan..

    ReplyDelete
  29. semart tol IK si specky yg comel tu. pewitttt. nak sain boleh =) Alhamdulillah tercapai jgk hajat mama PPP nak jumpa beliau eh :)

    ReplyDelete
  30. tergaru baca.. hiihi.. kahirnya jumpa jugak.. hensem boiboi nih.. :)

    ReplyDelete
  31. @Tinta Lana

    walaikumsalam lana... entahnya bila la akak boleh jumpa lana ni.. .=.="

    ReplyDelete
  32. @BUNDA a.k.a KN

    wsalam bunda, thank u atas ingatan tu... semoga dia cepat sembuh risau gak ni.. lama sgt dia duk hospital.. hurm... =='

    ReplyDelete
  33. apakah ini cinta ? =.=" kekeke

    ReplyDelete
  34. Anonymous13/6/13

    sampai hati ik hanif dtg x jumpa hakak neelopah... huhu

    ReplyDelete