Ah! Ombak Rindu Datang Lagi!

Kata orang RINDU tu menyiksakan betul ke?? Siksa buat si perindu, dan jugak orang yang dirindui tu... ekekeke... dah macam cerita novel lak aku menulis mukadimah ni an??? Itu kira untung la korang, maklum aku mana la reti dengan ayat-ayat rindu ni weh.. hehehehehe.. Selalunya perasaan rindu ni melanda orang-orang bujan.. dan orang-orang yang tengah hangat dilamun cinta (yang dah kawen tu kalau baru-baru ok la lagi, kalau yang dah agak pengujung usia macam aku ni hahaha, alamat dapat ayat-ayat power root sedas dua ye dop). Kalau korang tanya perasaan rindu aku tu pada siapakan...?? Hehehehhe, aku punya perasaan rindu tu, aku lebih kan pada orang-orang yang pernah hutang duit dengan aku, tak muncul-muncul dah lepas tu, yang buat derk or buat muka seposen dua, sebab tak nak bayo..... ha itu aku betul-betul rindu ekekekek.


Tapi sebetul-betulnya, perasaan rindu tu mesti la ada tak gitu? Tipu la kalau aku kata aku tak ada perasaan rindu. Ingat robot ke tak de perasaan? Sedangkan I-Robot tu pun ada perasaan, inikan pulak aku, yang boleh dikategorikan sebagai minah bunga jugak le... la la la la (tiba-tiba jer terasa dalam hati ada taman eh). Al Kisahnya, pagi tadi masa aku on the way ke  pejabat, aku dengar lagu "Cinta Yang Terhumban" nyanyian Syed Sobri penyanyi era 80'a... uih encem mamat ni.. dulu la.. sekarang ni kalau diletakkan aku dengan dia bersebelahan, cun sikit aku dari dia kot hahahahha... dalam lirik lagu tu terselit perkataan ni "sesuatu yang didatangkan, tak pernah berkekalan" pergh bila tiba part tu hati aku tetiba jadi tacing semacam.. sebab apa... dah sah dan terang jelas lagi nyata... dalam hidup ni tak ada yang kekal... hatta orang-orang yang kau paling sayang pun dan benda-benda korang sayang pun hanya akan singgah sementara jer dalam hidup korang...


Bukan nak menolak takdir, tak sama sekali, tapi hati ni tak mudah nak lupakan orang-orang yang kita sayang, terutama keluarga, kawan-kawan, saudara mara and tak lupa jugak pada kekasih eh.. oleh seba aku pun dah macam nak masuk dua minggu tak update entri, tiba-tiba jari jemariku macam rindu jer nak menggatal kat atas keyboard ni he he he he.. maka tercetusla idea nak buat banner OMBAK RINDU SI PARI PARI PUTIH.. untuk pengetahuan korang, gambar-gambar dalam tu bukan aku main sapu jer kat mana-mana hokey... itu adalah kesemua gambar-gambar rakan-rakan blogger yang pernah aku jumpa face to face. 

Memang kalau jumpa sume kecoh.. hahaha itu yang pak aji suka tu la la la la... Sepanjang aku berblogging dari tahun 2010 sampai la sekarang, aku rasa penghujung 2011 ke 2012 tak berapa ingat, aku dengan rakan-rakan blogger ni dah kenal amat-amat. Sejak kenal mereka la aku baru dapat rasa erti persahabatan dan yang sebenar, semua yang aku jumpa tu adalah blogger-blogger yang sangat 'AWSOME' mereka punya kriteria tersendiri, yang membuatkan aku mampu bertahan lama utk berkawan dengan mereka.


Tapi macam yang aku mentioned earlier, tak semua tu akan kekal, begitu juga dengan mereka. Zaman berubah manusia berubah... bukan berubah pada keburukan tidak, tapi masing-masing sekarang sudah ada tanggungjawab yang lebih besar untuk mereka galas... jadi aku rasa zaman-zaman berjimba kami pun akan berkurangan... sungguh begitu kenangan manis dengan derang memang hebat, awesome, menghiburkan, dan tak akan luput dari ingatan aku ni... dan guys thanks for the bests moment you've spent with me, doa aku satu jer semoga ia tak akan menjadi OMBAK RINDU buat aku... sebab aku yakin sesibuk mana pun kita, we can still jimba-jimba macam dulu... till then... sayang korang ketat-ketat... keep in touch... sekrang ni zaman dah moden... tak ada istilah susah nak contact... ok! Nah... sebagai penghargaan aku berpeluh ketiak menyiapakan banner cute ni tuk korang ekekeke.. k la dah x de idea nak merapu-rapu panjang-panjang macam dulu... layankan aje gambo2 aku dengan derang ni ^_^


That's the end of the story ^_^



Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

34 comments:

  1. nseb bek ade mke aku, klu x aku hack je blog nie..
    AMARAN KERAS

    ReplyDelete
  2. @Katak Comel

    banyak la ko nak hack hahahahha

    ReplyDelete
  3. Entri ko mmg ohsem la.... rindu nak jimba2 lg... ok, sabar... x lama lagi... ngeh3x

    ReplyDelete
  4. @Dik bee

    doakan yg terbaik supaya kita dpt jimba2 lagi dik be :)

    ReplyDelete
  5. Xde perasaan bole? Haaa

    ReplyDelete
  6. @Iffah Afeefah

    gi men jauh jauh ekekeke >..<

    ReplyDelete
  7. tooodio, rami tol scandle dia.. mak aih lariiiiiiiiiiiiii

    ReplyDelete
  8. @Mawardi Yunus

    termasuk ang mawardi hahhaah meh sini mana nak larik tu??? ekekeke ^_^

    ReplyDelete
  9. nak nangis..T_______T
    serius rindu sgt2.. exam anis habis esok.. jom berjimba!!!

    ReplyDelete
  10. Hahahha, dis is sweet..
    Mak aih...kireye ramai jugak la ko penah jumpe..
    Hahhahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jai ye... Ada gk yg len len tpi bkn blogger lalalala

      Delete
  11. Anonymous3/6/13

    rindunya :'(

    .:puyak:.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Puyak napa ko sepi tanpa berita?

      Delete
  12. saya xde dalam tu. okey sorok muka bawah selimut =(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muhung kuar blk dari selimut tu ekekek

      Delete
  13. banyaknya muka aku..msti sbb ak yg plng ko rindu..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik rindu? Boley juga ekekek kbai

      Delete
  14. semoga kenangan ni di simpan hingga ke hujung nyawa... ku mampu memandang di kejauhan... jaga diri... jaga makan... kep it up

    ReplyDelete
  15. tudiaaa, kemain banyak foto2 di atas ini. ada jugak terselit muka ni sedas dua. ehh silap. sekeping dua. haha.

    hurmmm, apapun itu semua kenangan manis, pahit, masin, masam. cukup 4 rasa. kalau ada jodoh bakal ketemu lagi )

    ReplyDelete
  16. tetiba terasa sedih melihat gmbr berikut.. wlupun hnya bjmpa kejap je.. sedihh yang teramat..

    apapon happy jgk sebab dpt jgk jmpa akak and mmber lain wlupun yg len xdpt jmpa.. xpe, ada rezeki jodoh in sha allah kita akan bertemu lg.. aminn

    ReplyDelete
  17. @Tanpa Nama

    Tanpa nama... no way.. kita tetap masih boleh seperti dulu-dulu ingat tu... you too take care... mohon we chat or pm klw ada apa :)

    ReplyDelete
  18. @kopi pasta

    miko dah nak dekat setengah tahun dah ni.. hahahhaha mohon turun KL lagi ramai yg nak jumpa... dah la kat fb pun dah tak berapa aktif la la la la la anything gimme call

    ReplyDelete
  19. @Lina

    Tau tak pe... dah la buat prank kat aku dgn si ipah.. nasib x kena smackdown ri tu siott jer hahahahah.. insyallah ada rezeki panjang umur jumpa lagi amin... ^_^

    ReplyDelete
  20. Datin...

    haku akan usahakan supaya kita ada peluang berjimba lagi hehe..

    ReplyDelete
  21. Y muke den xdo? Oh no...we haven't met yet Toh Puan Paduka Nek Nor ...hehe

    ReplyDelete
  22. @Ahmad Saufe

    Sudahla lu Tan Sri Apai hahahah hari berganti minggu, bulan berganti tahu.. batang hidung ang pun susah aku nak nampak tau hahahha

    ReplyDelete
  23. pesal muka mamat fuh tu ada jugak ? arggghhh ..bengang tol gua..kahkahkahkah

    ReplyDelete
  24. ingatkan mama nk menyanyi dangdut tadi..hehehe seronok tgk your relationship..:) mama memang sporting..tah bila la nak merasa duk dalam gambar tu gak..gihihihih

    ReplyDelete
  25. @zaxx

    so far zul sorang jer yg akak lum jumpa tau... mohon usahakan supaya kita ketemu... ok ^_^ i'm waiting to meet you

    ReplyDelete
  26. assalam,

    RINDU..lumrah dalam kehidupan..

    ReplyDelete
  27. wahh.. best juga jadi blogger sejati ni kan.. boleh jumpa rakan-rakan blogger face to face.. best best...

    ReplyDelete