Di Sebalik "TOM"

As salam, selamat hari Rabu... korang dah makan lum? Kalau belum... gi la isi perut tu dulu, tak nanti kena gastrik kan (cliche sangat dah ayat tu kan - nak, nak pulak dekat bulan puasa ni.... la la la la). Aku pagi tadi dah belasah nasi lemak RM2, jadi rasa perut aku masih kenyang lagi, ni yang aku rilek-rilek jer dulu.. duk usha-usha kiri kanan (jeling ke boss ekekeke) bukan apa, time-time rehat ni... dari aku dok melongo tak tentu pasal, ada gak pekdahnya kalau aku update blog aku, yang entri dia sekarang ni, dah macam gigi orang tua umur 90 tahun, jarang-jarang aku update. Ha ha ha.. sapa sini yang tak de gigi, mohon jan sentap ye.. tak de kena mengena pun dengan korang hokey.. Macam biasa la aku klw dah menaip tak reti-reti nak buat ayat kontot, sokmo nak berjela-jela jer kan, walhal isi yang aku nak sampaikan tu pendek jer ekekekekke ^_^ dah jom kita "cut short" mukadimah ni.

Ok korang tahu tak sebenarnyakan, ayat TOM selalu dihubung kait dengan sejenis masakan THAILAND yang amatlah fofularnya, hatta mat mat salleh kat overseas pun, ramai yang dah tahu tentang TOM ni... Tapi itulah korang tak tahu, selain dari TOM yang aku maksudkan ni.. ada banyak lagi "sepsis" TOM ni sebenarnya... nak tahu apa? Ok jom follow aku punya penerangan tentang spesis-spesis dan kategori-kategori TOM ni... (tapi kalau masa korang baca entri aku ni tengah makan, hati-hati la ya.. bukan apa aku takut nnti ada yang tersedak ekekekeke)

"TOM-YAM" ok ni sume tahu kan? Nama sejenis masakan yang sangat fofular di THAILAND... rasanya yang masam-masam pedas, dicampur dengan bahan lain yg menyedapkan lagi rasa dia, seperti serai, lengkuas, daun ketumbar, dan macam-macam lagi lah... ni kalau dapat ke aku.. tak pandang kiri kanan dah he he he he (maklum la aku kan hantu sup) silap-silap hari bulan kalau korang makan 5 hari berturut turut, haruslah korang boleh cakap bahasa THAI swadeekup... hahahah mmg x leh blah ayat aku ni... 

Ini namanya TOMYAM, 
sungguh enak dimakan begitu saja... hu hu hu


Selain TOMYAM yang sedap diratah, ada lagi satu TOM.. sedap gak tapi, tak leh makan, sedap untuk di tenung jer.. bak kata rakan blogger aku MAMAT MUKA SEDAP eh.. hahahahha nak tau apa dia?? Ni ha kat bawah ni ada beberapa TOM MUKA SEDAP ekekeke...

Dalam ramai-ramai TOM MUKA SEDAP dia ni la yang paling aku minat, tak kenal sapa dia?? Ish ish ish.. korang niiii... pernah tengok tak dia berlakon dengan aku dalam FILEM MISSION IMPOSSIBLE?? Hah dia ni la.. ekekek TOM CRUISE (mohon Tom Cruise baca ni) mana tau esok lusa dia ajak aku berlakon pilem ekekekek 


Ni lagi satu TOM muka sedap. Nama dia TOM SELLECK... korang yang lahir lepas tahun 80an   harus le tak kenal mamat yang "KAYA DENGAN BULU" kat muka dia tu... hahahahah mmg tak le blah tul... aku ingat misai dia tu sesuai utk aku jadikan penyapu "keyboard" lappy aku neh... ekekek.. tapi dulu dia HOT (sekrang ni dia masih berlakon dlm cerita Blue Bloods)... Dulu dia ni, jadik pujaan anak-anak dara aku teka.. erk mak dara pung hado.. hahahah mujur le aku x minat lelaki bermisai dan berjambang.. lau tak harus aku pun anggau erk.. kbai :P

Bila aku tenung lama-lama muka
 si TOM SELLECK ni seram pulak hahahah... ^_^


Belum habis lagi weh.. korang nak ke mana tu?? Duduk balik!! Ni ada lagi sorang TOM tapi muka dia tak berapa sedap la kalau dibandingkan dengan dua orang TOM yang mula-mula tu.. tapi TOM yang ni sora dia perghhhh! Menjadi siulan ramai la.. (tapi aku tak tahu tang mana suara die yang orang kata sedap tu hahahah, aku teka sedap lagi sora CAKRA KHAN eh...) tapi dah terlanjur aku citer pasal TOM sora sedap ni.. meh la aku kenalkan jugak ke korang... mohon jangan mati terkejut yer... dia ni hidup zaman masa korang x wujud lagi jadi rambut dia tu aku teka la ni, mmg x akan jumpa dah kat mana-mana gambau fesyen rambut kat kedai GUNTING PADIAPPA.... hahahahaha

Tudiaaa aih... ni la TOM SUARA SEDAP..  yang diberi nama 
TOM JONES ekekeke (ko hado sideburn cenggitu) ^_^

Ok berbalik pada isu TOM ni kan... selain masakan, rupa paras, TOM ni jugak sangat popular di zaman dewasa ini, tak tahu aku mana silapnya kan... dah elok elok muka tu comey, gebu, muka sedap mata memandang dah.. macam muka mompan malaya terakhir, sekali... tu diaaa.. tetiba jer dari AWEK MUKA SEDAP depa dok bersusah payah trasnfrom jadik TOM jugak, TOMBOY ekekekke... hai la hai. aku tahu la benda ni semula jadi... (kata derang aaa kan) tapi kalau cara makan, cara jalan, naik moto, merempit mengalahkan "LAN TODAK JUVANA" tu meme x leh nak kecek gapo dah la.. hahahah ko hado terus terkuar ckp KLATE' dah aku hahahha.. entah.. kebanyakkan yang aku jumpa or interview... ( hu hu hu rasa macam paparazzi le plak kan - padahal x penah pun aku amek pot malas)... kate derang ni bukan kehendak derang ye ke?? hahahha lu ada akal kasi fikir la sendiri kan... nnti ckp lebey-lebey org cop aku ni anti PENKIND OR TOMBOY lak bahahahhaha...

Perggghhhhh! Ni klw bakal menantu aku cenggini.. 
mau aku sekeh limanamplo kali ekekekeke... 


Adeh jari-jariku sakit semua.. kerna menaip berjela-jela ekekeke (tetiba jer kuar lagu dolu dolu). Meh aku pendekkan lagi.. citer aku ni.. TOMYAM dah sudah, TOM MUKA SEDAP dan sudah, TOMBOY pung dah sudah.. la ni, jom kita berkenalan pulak dengan TOM lagi satu, korang mesti kenal lah TOM-TOM yang ni.. hahahah nak tahu apa dia..?? Klw tak tau, korang gi balik BANGLA nu hakhakhak... jom kita kenal-kenal dgn TOM yg ni plak... 

Ha ha ha.. ini nama dia TOM-TOM BAK eh.. kemaheng lagi TOM ni kan? Sume menda dia nak jadi... habis rancang budak-budak bersama PAK NIL ni pung ko nak enterprame gak kan?? 
 TOM yang ni omey tak Kak TON?? ekekke.. ini TOM KUCEN.. 
nama dia TOM & JERRY ekeke TOM le jugak kan hahahah kbai :P


Ha korang nampak tak permaian aku...?? Makin lama makin pendek jer aku tulis hahahahah aku dah malas nak menaip ni sebenarnya... jadi harap korang ingat la ye jenis-jenis TOM yang aku kenalkan ni... tak masuk exam pung..  saja jer aku gatal jari nak menaip ekekek ok la.. last but not least, aku persembahkan korang dengan lagi sorang TOM.. tapi ni TOM bukan sembarang TOM ni.. nama dia ada extra sikit kat ujung die ekekek.. sapa?? hahaha lu orang tengok le sendirik... (yang lelaki tu mohon rahang kasi rapat klw tengok TOM yang ni) ekekek kbai ^_^

Pakcik Mat... Mulut tu kasi tutup sikit...
 nanti masuk lalat hahahahah ^_^






Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

23 comments:

  1. TOM-Bol pintu satu agi kak.. ekekekkeee.. hot jugak nama tom nih.. =)

    ReplyDelete
  2. @Norain Yusoff

    Ain tom-bol tu tak glam... nnti marah tom-tom retis yg len ekekek kbai ^_^

    ReplyDelete
  3. hehe, terbaekkkk :D
    Yg penting ada TOM-Yamm tu..sedapppppnyerkk..hihih ^_____^

    ReplyDelete
  4. @Seneorita Baharin

    mmg itu paling x menabah bila tengok kan hu hu hu ^_^

    ReplyDelete
  5. @Mawardi Yunus

    ya bak kata arwah pak ali macam macam hado hahahhaha ^_^

    ReplyDelete
  6. Salam maghrib wahai Tun Teja (sila amik cermin)

    how abt Tom Abang Saufi? ekekeke

    Tom Tom Bak?

    ....TOMpang barang sesudu dua tom yam tu....uiihhh meleleh aku tgk tom yam ni..

    Have u try Pok Tek ?>

    ReplyDelete
  7. tom yam tu memang yummy..tengok gambar aje dah terasa..

    ReplyDelete
  8. sedapnya tom yam tu... nyum nyum...

    ReplyDelete
  9. tomyam yang terbayekk

    ReplyDelete
  10. tomyam yang terbayekk

    ReplyDelete
  11. @Ahmad Saufe

    Tom Abang Saufi... not interested ekekekke (sebenarnya dah malas nak menaip) ekeke mohon ko buat entri sambungan pasal tom ni apai.. btw mcm pernah dgr pok tek?? it's a dish kan??

    ReplyDelete
  12. @Raudzah Z

    kan mouth watering sungguh :d

    ReplyDelete
  13. @Qashmere

    itu baru gambara blm lagi makan betul2 pergh....

    ReplyDelete
  14. Berapa byk tom daaa..hehe kreatif..tomyam pun mengancam, tercucuk2 kepala teringtkan tomyam..hehel

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ekekwke tau x pe... Itupun sbb dg malas menaip... Klw x mau panjang lg list tom tu lalala... Kbai

      Delete
  15. Salam.

    Aha, tom selleck, sy tgk kak citer blue bloods tu, masih segak lagi. :D

    Tom Welling takdak.. huk

    ReplyDelete
  16. @Tinta Lana

    tom welling x leh nak share itu tuk koleksi pribadi jer (dia pesan cenggitu kekeke) kbai :P

    ReplyDelete
  17. Datin,

    Gila weh gambar tomyam tu buat air liur meleleh

    ReplyDelete
  18. @Nong Andy

    aku pun mcm tu... lagi pulak aku yg post... lagi le sadis :P

    ReplyDelete
  19. tom-pang lalu sini yer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ekekek... Bayo tol dulu ^_^_

      Delete
    2. Ekekek... Bayo tol dulu ^_^_

      Delete