Kenapa Aku Tak... Segment Terbaru Blog PPP (Infotainment)

Ya... nampak tak ayat aku pada tajuk entri tu tak habis? Ya.. itulah isu yang bakal aku bincangkan pada hari ini. Semoga korang tabah membaca sampai habis.. ekekekekek. Namapun blog aku kan, jadi harusla aku bercerita perihal diri aku sendiri.. Takkanlah aku nak bercerita perihal Aaron Aziz plakkan... walaupun pada hakikatnya aku memang "juling air" ke mamat ni eh.. hahahahha (jan nak poyo sangat, ramai jer orang mompan kat luar sana pun juling mcm aku gak). Nak cover line letuew.. tau dah ekekekekekek... 

Ya... apa pulak kena mengena tajuk entri sekerat aku kat atas tu, dengan isi kandungan entri aku kali ni kan? Kalau korang nak tahu... sila baca sampai habis. Kalau tak habis, korang kata entri aku  ni tergantung plak... so sila salahkan diri masing-masing kalau korang tak habis bace, sapa suruh baca sekerat-sekerat jer (macam aku selalu buat kat entri kistot si akak pelangi.. ekekekeke ~ nampak tak permainan aku, sebenarnya aku ni memang tak suka membaca) entah macam mana la aku boleh tercampak jadik blogger kan? Hu hu hu... 

1. Kenapa aku tak jadi penulis? ~ Kalau aku jadi penulis nanti orang bosan, sebab ayat alu-aluan aku jer, mungkin sama panjangnya dengan satu novel "I Love You STUPID", itu baru kata-kata aluan, belum lagi isi kandungan, ekekeke jadi demi mengelakkan publisher yang bakal mempublishkan novel aku tu terlingkup, jadi lebih baik la aku jadi blogger jer.. hu hu jadi la.. penulis jugak tu kan.

Kalau aku jadi novelist cenggini le cover novel aku - 
ekekeke nampak tak permainan aku?


2. Kenapa aku tak jadi tukang masak? ~ Kalau aku jadi tukang masak aku tak berada kat sini dok menaip macam ayam patuk gandum kat blog PPP ni. Dah sah-sah le aku berdiri di antara Chef Adu, Chef Zubir & Papa Jo sambil mengeluarkan kata-kata keramat derang "KUKUS, GRILL, PANGGANG, KUKUS, GRILL, PANGGANG" dan sebelum kena lempar dengan microphone... produksi, jadi lebih baik le aku jadik tukang masak kat dapur rumah aku jer ekekekeke... Chef le jugak kan hahahahahah dgn kata-kata keramat aku "SENDIRI MASAK, SENDIRI KOMEN, SENDIRI MAKAN" :d

Ko hado... duk sebaris dengan Chef Chef 
Celebrity Masterchef ni?? Ekekekekek


3. Kenapa aku tak jadi penyanyi? ~ Kalau aku jadi penyanyi... sapa nak jadi juri awam kan? Ye la aku kalau menyanyi semua pusat-pusat karaoke grenti... tutup kedai... sebab kalau aku naik atas pentas AF kat astro tu... dah sah-sah rata-rata pemilik-pemilik pusat karoke dah beratur dah awal-awal nak book aku jadik resident artis derang kan.. so aku fikir-fikir... tak nak la aku jadi penyebab pengusaha-pengusaha karaoke ni bermasam muka antara satu sama lain, semata-mata berebutkan aku untuk jadi artis derang... ekekekek jadi aku ambil keptusan aku jadi penyanyi dalam tandas jer la.. baru adil hu hu hu (sila muntah dengan pengakuan berani aku tu eh)

Ko hado...?? Psy weh!! Psy!! Yang nak ajak aku duet.. 
ekekekek (sila muntah lam besen sekarang)


4. Kenapa aku tak jadi pelakon? ~ Kalau aku jadi pelakon, nanti siapa nak bawak watak nenek-nenek kan...sebab aku kalau orang bagi watak, jadi anak dara jer (sebab ramai kata muka aku tak makan tua ~ ni kawan-kawan aku la yg kata... aku tak kata. Kalau tak watak 'BENJAMIN BUTTON' tu aku yang bawak, tapi sian plak aku bila BRAD PITT call aku menangis-nagis, nak watak tu, jadi tak pe la biarlah aku beralah kan... ekekeek sila muntah)... jadi.. asik dah kena caras jer watak yang aku nak bawak tu... feed up la aku kan... last last aku jadi pelakon kat pentas dunia ni jer la.. lagi hebat... lagi real kan hahahahah... 

Respon aku pada keratan majalah ni "erm no komen" ekekeke 
budget jawapan retis hahahaha aummm

5. "Kenapa aku tak"ni, yang jadi tajuk? ~ Kalau aku habiskan ayat pada tajuk kat atas tu susah la.. aku kena ikut skrip... jadi oleh sebab ayat dia tergantung... jadi senangla aku nak pendekkan kandungan entri aku ni kan... heheheheh nampak tak permainan aku?? Jadi kalau entri aku habis takat ni jer tak de la sapa nak marah... sebab apa bersesuaian la... dengan Kenapa Aku Tak habis kan tajuk kat atas tu?? Sebab ni la.. bila datang angin malas aku.... secara automatik jari-jemari comel ku akan berenti menaip secara automatik gak heheheheh... 

Oklah.. rasa-rasa cukup le aku meroyan buat kali ni... tengokla agak-agak angin RAJIN aku datang melanda lagi.. aku update le lagi entri aku ni kan... lagi pun sekarang ni aku tengok semakin nipis, senarai-senarai blogger yang update dan pingkan entri-entri derang... apa dah jadi ni?? Tido ke hape derang ni kan?? Ni yang buat aku nak tambah lagi satu reason ni?? Kenapa aku tak jadi pengkeritik? hehehehe ~ tak yah la korang tau.. kang kalau aku dah mula tak reti nak berenti la plak kan... ok la wa undur diri dulu ye.. mohon ketepi.. sebab aku mengudur jadi tak nampak apa-apa pun kat belakang aku hehehehe. Papai... jumpa lagi di lain entri... :P

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

31 comments:

  1. hahaha kemaeng lg ko edit gambau dengan chef2 tu kan.
    aku rasa la kan kalo ko komen masakan selebriti2 tu,tak nak dah kot rozita che wan tu masak.agagaga :P

    boleh tahan senget entri kali ni :D

    ReplyDelete
  2. Akumalaskomen hahahahaahhahaja

    ReplyDelete
  3. Kemahen, psy nak duet gan pp...
    Fuhhh... kakau ko jadi popular, nati ko xkenal kami ni, apatah lagi ajak jimba2 kan..
    Biarlah ko jadi popular dihati kami...
    Penyayi utk lami(krp dgr ko yayi)
    Tkg masak utk kami , pelakon utk kami...
    Eeeehhehehhhe

    ReplyDelete
  4. @michelle De hunny

    aku rasa kalau aku jadi chef... rancangan tu kena ban kot hahahahha ^_^

    ReplyDelete
  5. @Iffah Afeefah

    Aku pun malas replay eh... ter reply la plak ekekekekek kbai =.='

    ReplyDelete
  6. @Cik Zaitul

    Jai... lain lain kata tak dop... hanya aku rasa sgt sgt tergaru gan komen ko tu... sayu weh... aku pun x nak jadi retis... tu sbb aku kata kenapa aku tak?? sebb aku kenal diri aku... aku tak suka jadi retis eh... :P

    ReplyDelete
  7. Mak aiii comelnyam maya karen tu yg plg tak tertahan. Nak afundi mama ppp blh dak ni?? Hehehe :)

    ReplyDelete
  8. @baby comel

    tak leh nak ckp apa dah baby... akak baca komen ko jer aku dah nak tergelak sengosrang hahahahahha ^_^

    ReplyDelete
  9. aik?? bukan ke ko mmg retis... siap berlakon, menyanyi, mengarah.. x caya?? semua bukti ada dlm genggaman aku... ekekekeke

    ReplyDelete
  10. lama dh x karoks. eh eh xder kaitan kbai

    ReplyDelete
  11. Kenapa..kenapa dan kenapa hahaha...

    Angin rajin datang la tu kan datin...

    ReplyDelete
  12. @Dik bee

    berapa ko nak aku bayo pamasan ni?? supaya ko x bocor rahsia hahaha ^_^

    ReplyDelete
  13. @Mawardi Yunus

    insyallah next time bila waktu sesuai.. akak x penah karoke ngan madi eh

    ReplyDelete
  14. @Nong Andy

    Mana ang tau ni Datin Sri?? Hu hu hu ^_^

    ReplyDelete
  15. betullah.. blogger sekarang ni semakin sikit dah yang update entri.. memang agak kepelikan di situ.hehe

    ReplyDelete
  16. @boni kacak

    kan.... tu la mood nak berblogging pun hilang sama dgn kehilangan mereka mereka ini :P

    ReplyDelete
  17. haha tak tahan..rasa nak guling2 je gelak kat opis ni.. reason2 semua tu boleh diterima..nasib baik PPP tak jadi pengkritik tu paling sya stuju..kalo tidak habis semua blogger yg tak update kena kritik haha

    ReplyDelete
  18. mohon ko jan sebut2 pasal aku nak jadik pengkeritik tak nnti menyesal ko hahahah ^_^

    ReplyDelete
  19. kenapa mama tak amik aku jadi artis? hahahahaha... perh..aku mmg dh lama minat artis PPP ni..mohon la jadikan aku PA ko mama..:) haha

    ReplyDelete
  20. @zaxx

    Ekekekekek zul harus la... ko jadik PA aku kan hahahahha haru biru le gamak nye >..<

    ReplyDelete
  21. 1. waaa.. kemain lg ko kaik... hahahahah muak aron ajis pon muka terkejut gtu.. luni sapa???

    2. ok apa klu akak msuk msterceff.. sedap tau akak masak... nak rasa lg.. boleh?

    apapon.. entri ni best.. ekekeke

    ReplyDelete
  22. @Lina

    ok aku up kan gaji ko sbb puji aku melambong hahah kbai ^_^

    ReplyDelete
  23. kenapa aku tak menjadi seorang kucing? Kalau aku jadi kucing, pasti aku dikeliling wanita2 cantik, seksi yang ingin mengusup dan membelai tubuhku. aku tak mahu sentuhan2 bukan mahram tu terjadi. haroooom

    ReplyDelete
  24. aku malah gk pernah bersegment..hehe

    ReplyDelete
  25. @kopi pasta

    sebab tu jadik MIKO tak jadik kucen hahahahah

    ReplyDelete
  26. @Abi Com

    tau dah sejak dari azali lagi hahahah

    ReplyDelete
  27. @Blog Jalur


    aik singgah jer ke?? minum2 x mo?? ekekekek kbai :P

    ReplyDelete
  28. terbaiklah..hehehehe

    ReplyDelete
  29. @man

    KOMEN MAN PUN TERBAEK eh.. :P kbai

    ReplyDelete
  30. Jadilah diri sendiri :)

    Tulisan yang bagus dan menginspirasi :)

    Info CPNS dan Lowongan Kerja 2014

    ReplyDelete