Senduk PariPariPutih | Isu Ramadhan

Salam sejahtera harap korang semua sihat hendaknya... Harap-harap macam tu la kan? Ye la tak berapa hari jer lagi kita nak menjalani ibadah puasa kan? Dah ready ke mental dan fizikal? Ala awal-awal puasa tu memang la letih... tapi kalau kena cara dan sahur ikut yang disarankan insyallah boleh punya...

Bila dah citer pasal puasa, mesti ada kaitan dengan citer makanan ye dak? Ye.. entri aku hari ni pun berkaitan dengan makanan. Untuk pengetahuan korang semua, aku ni selain dari suka bergambar, aku jugak suka masak... bagi aku memasak ni bukan setakat tanggungjawab sebagai mompan, isteri dan ibu, atau sekadar hobi... tapi satu kepuasan. Bila dah masak tu, sebelum makan aku suka hidang dan amek gambar... hu hu hu... 

So hari ni aku x story banyak, cuma aku nak share dengan korang suku dari "Signature Dish" Pari Pari Putih. Aku suka masak masakan, barat, melayu, cina, yg lain2 tu ada lah, tpi jarang buat... Pembasuh mulut pun aku x reti sgt, bukan apa, aku makanan2 manis and pencuci mulut ni aku kureng sikit... So insyallah kalau berkesempatan aku akan sharekan resepinya sekali... untuk korang nak buat menu masakan berbuka ke, sahur ke kan... (confident jer ada yg nak buat hahahaha ada aku kesah? ^..^ )..  Tapi resepi yang tu, tunggu dah puasa la nanti kan... ok jom le rajin2 kan mouse dan tangan korang browse kat gambar2 makanan yang aku selalu masak... 
















Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

41 comments:

  1. Sedap nya akak..perggh

    ReplyDelete
  2. time sahur nanti, masak sedap2 pun belum tentu ada selera nak makan :-)

    ReplyDelete
  3. alamak..tgk pun dah terliur, mcm mana ni?huhu..

    ReplyDelete
  4. @Kaki Sembang

    ayie tu sbb kena mai umah ^_^

    ReplyDelete
  5. @the malay male

    Del... untung la ppp macam2 mana sahur ttp kena makan... :P

    ReplyDelete
  6. @JungRara

    hahahha mcm tu la.. nnti dtg balik aku bagi resepi... ^_^

    ReplyDelete
  7. Ekekekee , naseb wa pernah makan masakkan lu....

    Siyus sedap .. ehhh

    ReplyDelete
  8. puasa ni sila buat semua2 tu ye..

    ReplyDelete
  9. @Cik Zaitul

    masakkan lu bila lg wa nk rasa Jai ^..^

    ReplyDelete
  10. @Mawardi Yunus

    macam tu akak bukak catering le madi ekeekekek ^_^

    ReplyDelete
  11. semuanya sedap3..terasa laparlah pulak..baru je lepas mkn tp tak tahan godaan nih..hhehe

    ReplyDelete
  12. @luqman zakaria

    hamboiii hahahhaha sabau acnor nak posa ni?? ^..^

    ReplyDelete
  13. selagi boleh bedal kita bedal....yeah

    ReplyDelete
  14. aduh ini betul buat terliur,, sedapnya :)

    ReplyDelete
  15. OMK...OMK... yg nasi ayam tu tak boleh tahan... *tetiba mengidam nak makan*

    ReplyDelete
  16. oh... dan juga sambal petal sotong yang paling bawah tuuuu....OMK lagi~

    ReplyDelete
  17. @kopi pasta

    MIKO muhung masak mesti jadik dan sedap... klw masak maggie tu dah superb apatah lagi masak nasi ayam ^_^

    ReplyDelete
  18. @kopi pasta

    ERkkkk... mana datang sotong tu... udang lew.. hahahahha ^_^

    ReplyDelete
  19. wow2...lapaq plak pepagi dtg sni, dalam bnyk2 tuh paling suka telur goreng masak merah tuh...wakakaka...

    ReplyDelete
  20. @Shaqir Ir Manz

    ekekeek Syak itu bukan telur goreng itu sambal telur senang jer nak masak... ^_^ cicah roti pun sodap

    ReplyDelete
  21. Tahun lepas sepanjang bulan puasa saya hilang selera mkn, berbuka pun tak lalu mkn! Istri dah cuba menawan selera saya dgn masak mcm2 tp masih tak berselera. Lebih 2 minggu tak jamah nasi langsung, minggu ke-3 baru ada selera sikit. Walaupun tak lalu makan, anehnya tenaga tak berkurang, masih mampu berjoging 4 km.....Itulah hikmah Ramadhan....

    ReplyDelete
  22. bunda ni kalu sahur tak pandai dan tak masuk ngn makanan berat2..just minum air yg bersusu pastu cicah biskut atau campur cereal jer...takpun just makan kurma..

    ReplyDelete
  23. Masakan buka puasa takde masalah bg org perempuan mcm kita ni. Cuma sahur je selalu pening nak makan apa. Kena pula anak agak cerewet...huhu.

    ReplyDelete
  24. @BUNDA a.k.a KN

    saya ni lak jenis sahur pun larat nak makan hahahah ^_^

    ReplyDelete
  25. @zana fahmi

    makan maggie jer la.. klw mcm tu.. eh :P

    ReplyDelete
  26. aduhhh, ni dah macam ketuk2 ramadhan nampaknya.. sedap tu mama PPP.. nyum nyum

    ReplyDelete
  27. air tangan ppp mmg sedap ler... masak ler apa pun, gerenti laju jek mkn... ekekeke

    ReplyDelete
  28. @baby comel

    ni bkn ketuk-ketuk.. ni ketuk ketampi hahahaha ^_^

    ReplyDelete
  29. @Dik bee

    amboi dik bee... tinggi na pujian ko tu.. malu ai ekekekeke (lari celah2 langsir eh) >..<

    ReplyDelete
  30. Salam Ramadhan buatu cik semot, kecur air liur hambe tgk gambo2 makanan ni.

    ReplyDelete
  31. hahahaha. nasib baiklah time berbuka dah dekat sangat ni.hehehe

    ReplyDelete
  32. gulp!!! nih yang iman rasa goyah je nih. ^_^

    ReplyDelete
  33. @Encik Zaharin

    salam ramadhan gak EZ lama tul bertapa.. hahahah.. tak pe suh cik isteri awok masak :)

    ReplyDelete
  34. @fyna

    sabar fyna hahahahah >..<

    ReplyDelete
  35. Lain kali kalau ada can dtg umah datin ppp, kena belajar masak dgn ppp ni..

    ReplyDelete
  36. Assalammualikum...PPP,

    Pehhh...mencabar keimanan lauk2 nie...terus aje mselim3 komen x sanggup tgk lama2 hhhaa...tergugat iman....

    mselim3

    ReplyDelete
  37. caya lah.. perghh tgk je pun dah tau sedap >__<

    ReplyDelete