Untuk Kamu Hey! Untuk Kamu Hey! :P

Assalamualaikum w.t.b salam Ramadhan, salam Ahad dan salam berhari minggu. "BERAT MATA MEMANDANG, BERAT LAGI TANGAN NAK MENAIP" huhuhu boleh tak aku ubah pepatah tu macam tu? Sebenarnya aku ni bukan jer dah berat hati nak update entri-entri aku, malah paling "parok" bak kata orang Kelantan, berat juga jari jemari ni nak menaip dan mengarang sepatah dua bait-bait baris-baris ayat ayat cinta ekekekeke. Agak-agaknya apalah yang terjadi dalam kehidupan sehari-harian si PARIPARIPUTIH ni sepanjang dia menghilangkan entri-entri dia dari blog comey dia ni kan?? Omey omey tak Kak Tom? la la la la ayat mengundang tapak kaki kat muka jer sume tu... ha ha ha... 

Sebenarnya banyak sangat-sangat menda-menda yang "happening" terjadi kat aku sepanjang perjalanan in ~ lagu Zaiton Sameon kehilangan aku kat blog ni. Tapi untuk meng"cover-up" sume sume yang aku dah tercicir.. jom aku "compile" segala menda yang aku kena update. Mari jangan segan atau silu untuk membaca satu persatu "kronologi - entri khas untuk kamu Hey! untuk Kamu!" hu hu hu

 BLOG PARIPARIPUTIH MASUK HARIAN METRO!!



TAK CAYA LA!!! Itulah respons aku bila mula-mula aku dapat tahu yang salah satu entri PPP keluar kat harian METRO. Aku dapat tahu bila aku jengah-jengah inbox aku, then ada geng blogger tulis "tahniah, tulisan ppp masuk metro", pas tu aku pun mcm ok... nak kata Aprilfool lepas dah.. dah le aku pun boikot Aprilfool tu kan... Lepas tu bila bukak pulak entri ada lagi  orang mention pasal entri ppp masuk Kosmo (maybe dia tersilap sbb yg kuar dlm metro je). So aku rasa agak cuak adakah ini semua PRANK semata-mata sebab aku dah lama  tak hupdate entri, atau benar-benar berlaku. Jadi aku pun mulakan penyiasatan aku sebagai FBI. Tak sampai 24 jam aku dah dapat kesan "kesahihan" berita tentang PPP masuk Harian Metro, nak dipendekan citer rupa2nya memang betul. Terkejut beruk aku sebab, aku tak dapat apa-apa panggilan atau email pun dari pihak HM tahu2 dah kuar surat khabar. Jadi column mana yang tersebar secara meluas dan merebak dengan pantasnya entri tu kan (hahahah nampak tak ayat mengundang aku) sila click kat sini: ORANG LELAKI PUN SENTAP JUGAK KER??

IFTAR NGAN BUDAK-BUDAK BLOGGER ALA-ALA RETIS 

Yang ni memang aku dah plan dulu, so tak de la respond aku terkejut beruk  ekekeke. Last two weeks macam biasa aaa... aku dengan geng-geng BLOGGER SENGET aku berkemah kat dalam kondo aku. Kite buat acara sukan makan-makan sambil gelak ketawa, eh tak acara berbuka puasa sambil beramas mesra dengan blogger-blogger retis (retis ke kite weh?? lol sila gelak ramai-ramai). Bukan apa, selalu aku berbuka 3 beranak jer... jadi kali ni aku nak berbuka secara "beranak-ranak" pulak la kan... Meriahnya tak hengat... begegar jugak le kondo umah aku ri tu kejap ekekekek (aku tipu). Masing-masing datang dgn beg pakaian (macam dah habis pikir aku tengok ekekeke, ada tu siap bawak bantal busuk lagi - ok aku tipu gak yg ni hahahahaha) Kira kebaboo jugak la IFTAR yang aku anjurkan ari tu dengan kehadiran abang-abang dan kakak-kakak kawasan ekekeke seperti blogger : FUH.MY, MAWARDI YUNUS, SILENCE BLOGZ, PROJEKSOSIAL, RASUKAN KENTUT GUA, BUTAPEKAKBISUCINTA, CERITAAKUDANKAMU, MYLOVELYBEE, I'MBLUEWENDY dan penampilan khas ala-ala angin lalu (sebab dia singah jer) blogger LELAKI INI. Nak tahu apa aktiviti kiterang hari tu berbuka sama-sama, lepas tu terawikh, lepas tu shoot untuk video (hahahah ko hado?) dan sesi photography pra raya 2013 dan lepas tu siap aku buat PAKEJ BERSAHUR lagi... haaaaaaa mana ada orang buat gathering complete pakej macam tu kan... hanya BLOGGER PPP je ya buat aku teka eh.... dah malas citer sila tengok gambar-gambar sengal kiterang sepanjang sesi IFTAR, TERAWIH, SHOOTING AND SAHUR hari tu.. 







KAKI SEMBANG BERSUA PARIPARIPUTIH

Dah lama sebenarnya pertemuan antara dua blogger terhangat dipasaran ni (ekekekeke statement mintak kaki) nak disatukan dalam sesi photography, tapi baru le hari tu, berkesempatan aku bertemu dengan dia... orang panggie dia MAT YIE.. tapi aku ni jenis suka suki ubah nama orang, aku sorang jer panggil dia AYIE ekekekeke... awalnya nak jumpa dia waktu sahur... tapi memandangkan jadual interview dia dgn para-para wartawan SINAR, HARIAN, BERITA dan stesen2 TVTHAI... terlalu padat jadi, dipercepatkan perjumpaan tu. MAKA  termentri lah... MOU antara PPP dan KS untuk berkolabarsi dalam mengadakan sesi-sesi photography, di lain-lain hari kalu ada gathering itu la MOU dia pung ekekekekeke... Oh! Ayie ni peramah orangnya sampaikan kawan2 dia yang pemalu tu tersipu sipu malu euwww hahahahah, jumpa pulak dgn si PPP yg mulut dia mcm bertih jagung MENJADIK sengsangat le tu kan.. ni way.. boleh dikatakan memang kalau mana-mana blogger aweks tengok dia mau juling jugak la eh... ok next.... ekekeke (aku bz weh x leh tulis pepanjang) 


IFTAR KAT SHANGRI LA LA LA LA 

Dua hari sebelum iftar gath dengan blogger-blogger, aku berkesempatan memenuhi undangan berbuka puasa dengan bekas-bekas prajurit office mate aku. Dah lama tak jumpa jadi bila datangnya RAMADHAN inila masa aku jumpa derang. Tiap-tiap tahun kami akan berbuka sama-sama dekat SHANG... Bagi aku walaupun dah ramai kawan-kawan baru, tapi yang lama tetap aku hargai... tak de lama... takde le yang baru kan.. apa jadi kat SHANG...?? Jom tengok apa yang jadi aku belasah makan sushi jer kerja aku.. ekekeke kbai ^_^










Kbai... itu jer entri updates aku untuk kali ni... semoga kita berjumpa lagi entri secara pukal aku next time ok... tata titi tutu... hahahah bz weh bz ni... hu hu hu ^_^





Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

33 comments:

  1. Istanbol mnabah aku baca kah3

    ReplyDelete
  2. tahniahlah sbb dapat msk..hhehehe

    ReplyDelete
  3. @Iffah Afeefah

    ko tak baca N3 aku pun mmg ko rajin bertabah kan?? eh :p

    ReplyDelete
  4. @Suki Man

    masuk apa?? masuk umah kew?? huhuhu >..<

    ReplyDelete
  5. Ni n3 qada' semua event kew??... kumpul semua skali, satu kali publish.... senang, jimat tapi tetap menten sengal...ekeke

    ReplyDelete
  6. @Dik bee

    pandaiiiiiiiiiiiiii pun ko dik bee... ha ha ha begitu la gamaknya... dah aku ni skrg bz memanjang x sempat2 nak mencelah2 nk buat n3 mcm selalu

    ReplyDelete
  7. Hahahhhaha , jeddah trus aku..
    Btw , mekasih la jemput aku dtg meriahakan majlis..
    Jgn segan silu ajak aku lagi eaaa!!

    ReplyDelete
  8. @Cik Zaitul

    jai agak la segan segan kan diri utk tak datang gath kat segamat ti... tpi x compom g

    ReplyDelete
  9. too dio pukal semua majlis buka puasa. kalo leh detik2 berbuka 1st puasa sampai hari ke 30 dia nak buat satu entry skali hahahaha. zasss lari sebelum kna kejo

    ReplyDelete
  10. @Mawardi Yunus

    LOL madi masa itu mas... kena masukkan sekali harung .... la la la la ^_^ tak sompek nak wat one by one eh...

    ReplyDelete
  11. bestnyerr kak.. ==' jely2 bean aq..

    ReplyDelete
  12. @Lina

    tu la ko jauh di sana bah.. klw tak tiap2 gath ko mesti dijemput :) eh

    ReplyDelete
  13. Assalammualikum...PPP,

    pape tahniah k blog dah masuk metro tp bila tarikhnyer...boleh cari.. nak tgk... ok lah blogger ramah x kisah masuk metro... moga PPP sukses selalu dalam apa jua bidang yg diceburi k...sekian .

    mselim3

    pls: bukan x nak join PPP mselim3 pemalu.. sebenarnyer...huhuhu

    ReplyDelete
  14. perghhh.. telan air liur je tgk.. haha

    ReplyDelete
  15. Wow..
    Hebat ni msuk paper..
    Congrat.
    Pasni msuk tv plak.
    Hehe

    ReplyDelete
  16. xtau pe perasaan baca entri ni. jeles tak tau petala ke bape dah. mama PPP...... pls ler bagi ler kita can nak temu muka :) hehehe, soon insyaAllah.pape pun tahniah dan thumbs up utk U, =)

    ReplyDelete
  17. saya suka gath kali ni... hehehe... best tol :)

    ReplyDelete
  18. wah.. tahniah.. dapat masuk paper tu. bukan senang tu.. hehehe

    ReplyDelete
  19. Assalamualaikum.

    hahaha, mentabah ak kak, gambor ucapan hari raya dari pelajar2 malaysia kat perantauan,hehehe. Macam betui je ha.

    ReplyDelete
  20. alamak, alamak dn alamak. bila scroll2 sampai bawah, terpampang gambar2 makanan la pulak =.=' *telan air liur*

    err, awal kemain 'beraya' nya. LOL

    ReplyDelete
  21. @Mohd Selim Zainal

    walaikumsalam selim :) thanks ye tak perlu malu2 kami sume ok jer

    ReplyDelete
  22. @ejulz

    mohon lap air liur tu ye... hahahaha

    ReplyDelete
  23. @shark

    masuk paper jer le... tv x layak ha ha ha ha

    ReplyDelete
  24. @baby comel

    mohon ada terasa masak ikan 3 rasa ekekekek insyallah one day one day :)

    ReplyDelete
  25. @Shaqir Ir Manz

    tu la mujur jadik gangster kan.. klw tak tak merasa le lepak2 atas para hahahahha

    ReplyDelete
  26. @boni kacak

    rejeki boni (gelak2 malu2 itek) lol ^_^

    ReplyDelete
  27. @Tinta Lana

    walaikumsalam tak pe la x dpt gi betul2 berangan2 pun jadi la.. lol

    ReplyDelete
  28. @kopi pasta

    Miko tu pung ppp x letak semua hahahhaa... pre shoot.. kena wat awal x leh nak wat on d spot.. ramai yg x leh dtg ti

    ReplyDelete
  29. assalamualaikum awak. taniah masuk HM. hehehehehe. bestnya lepak2 santai dengan blogger semuaaa :D

    ReplyDelete
  30. @Sheila Salim

    wsalam w.t.b sama2 :) ya mmg best samat ari raya awak :)

    ReplyDelete
  31. tahniah...salam ramadhan dan selamat hari raya...

    ReplyDelete
  32. tahniah...:)
    semoga terus dikurniakan banyak idea untuk berkarya dan menulis...:)

    ReplyDelete
  33. untung r femes dapat masuk paper.. tak sia sia jadi mark zuckerberg.. =P uissh! kreatif.. multi entri dalam satu entri..

    ReplyDelete