Di Sebalik Tabir Video Jejak Blogger Pari Pari Putih

Assalamualaikum w.t.w. Semoga yang sedang membaca blog PPP ni, dalam keadaan sihat dan sejahtera. Kalau korang tanya keadaan aku, insyallah sihat, syukur pada Allah... kalau tak,  masakan jari-jemari akuni gagah nak mengetuk keyboard dengan lajunya sepantas kereta-kereta F1 tu kan? Hu hu hu (ok tau tak lawak). Baiklah, berbalik pada tajuk aku di atas, Di Sebalik Tabir Video Jejaka Blogger PariPariPutih?? Aku dah jadi pelakon drama ke hape ni kan?? Pelik la pulak... usahkan Filem atau Drama, iklan sabun pencuci pun aku tak pernah masuk. Haaaa! Itulah korang tak tahu... diam-diam aku selama ni, sebenarya aku gi betapa cari idea untuk video ni le.... (hahahaha yg ni aku tipu). Tak... tak... tak.... aku tak pernah pun betapa nak cari idea hahahaha, yang penat cari idea sebenarnya tuan Director video ni, aku cuma buat apa yang dia suruh jew. 

Perghhhh! Kalau diikutkan durasi Video tu 4:11 minit jer, tapi proses pembikinan dia makan hampir satu hari, bermula dari pukul 11 pagi (abam Director set up props bagai) sampailah ke scene di tepi kolam yang aku kelihatan sangat-sangat propa ala-ala "Kak Ton" dengan dialogue propa extravaganza aku iaitu: "KO HADO??" lalalala berakhir hampir-hampir nak masuk waktu Maghrib, (bila tengok balik video tu, nak-nak pulak masa scene last tu, rasa aku nak selamkan diri aku dalam kolam, tak nak timbul2 dah, malu siotttttt ha hahahahah). Tapi tu la satu pengalaman yang tak boleh dibeli dengan wang ringgit hatta wang Saidina atau Monopoly lagi la tak boleh kan? Macam mana aku terjebak dalam Video ni? Yezza... aku tak terjebak pun, sebenarnya aku terbaca satu iklan dari GCM MEDIA ni yang menawarkan pelbagai pakej kepada pelanggan2 mereka untuk mempromosikan perniagaan, blog, persatuan, dan macam2 la. So dari situ, terdetik hati aku nak cuba promot blog PariPariPutihkan... bak kata para-para SAKURA programmer "try en error" eh... 

Ok cite banyak pun tak guna jom aku kongsi dengan korang moment-moment "sengal" ketika shooting sedang dijalankan. Jom kita layan gambar-gambar tak leh bla aku dgn "geng-geng sengal" PARIPARIPUTIH huhuhu:

Scene Blogger PariPariPutih memperkenalkan diri: 
(terkebil2 mata aku nak ingat script lol)


At the end of this scene, entah apa benda la yg buat aku gugup, sampai take 11, 
baru berjaya (last part masa outro... lenguh mulut aku dok 
tersenggih macam kerang busuk lol)


Ok scene ni adalah scene di mana korang boleh nampak penampilan 'khas' blogger RETIS yang turut sama turun padang, semata-mata nak menjayakan VIDEO JEJEAK BLOGGER PPP ni... ada sapa-sapa kenal tak derang-derang ni?? Ha ha ha sabau la... ti aku introduce one by one ok


Take 5 la kejap kan... gile ke nak terus-menerus suruh aku berlakon... 
nak touch up lagi, nak hafal skrip lagi (ekekeke mcm le retis bebeno, 
padahal make up pun aku tibai sendiri)


Haaa ni akak pelangi merangkap P.A PPP ko hado.. pa bagai... 
(tapi ni PA tak bergaji, paling2 pun aku belanja dia cendol mamak jer 
wakakakaka - Ok tipu gak yg ni hihihi)


Pergh!! Amacam ada gaya tak nak jadi pengacara 
"Mari kita bersenam poco-poco bersama PPP" ekekek 


Todiaaaa.... calon blogger retis yang pertama di tanya mengenai PPP: Dia cakap... 
awat PPP tu perasan sgt dia retis... pening aaa! 
(hahahah dialouge ni aku karang sendiri, jan marah MAWARDI YUNUS)


Haa! Ni aku teka bukan "camera shy" sbb dia kan dah byk kali berlakon... tak kan tak kenal kot Zarra... (isterinya Am Mr. Arrogant) eh bukan Zarra ek?? Lol neyhi, kabi nehi.. ini sebenarnya BLUEWENDY... aku rasa masa ni skrip dia gantung kat atas pokok kot, tu yg mata dia asik pandang situ jer... wakakakaka jan mare Ain...


Ni yang tengah tersenyum lebau sebelah abam director Akriez Zakwan adalah pemilik blog MY LOVELY BEE atau lebih fofular dgn gelaran manja2 kucen DIK BEE lol... eh dia x camera shy gak ni... dia punya ucapan la yang paling panjang aku teka... mujur muka cun... harus le dapat tarik jejaka malaya untuk duk lama kt dpt video aku tu kan lol


Yezaaaa! Ini kali la akak pelangi BUTA+PEKAK+BISU=CINTA yg baru pertama kali... katanya beraksi depan kamera, sekali tup tup tak menang tangan dia bagi ucapan kat aku.... hahahaha mata dia kejap2 ke atas, nak cari idea le tu kan nak cakap apa seterusnya....??? Paling mahal... apabila dia mendapat jolokan "GADIS NINJA" ekekekek


Perghhhh! Blogger ni sapa tak kenal kan?? Kalau tak kenal bek korang gi terjun lopak. Masa interview tu, aku pulak yang rasa seram-sejuk, kesian aku tengok dia, nak kata dia senyum tak jugak, nak kata dia masam pun tak jugak adeh... lol mujur la lulus penapisan FINAS kan... pepepun TQ la kat MK SYAHIR sbb sudi gak mai walaupun tengah2 bz kan... really appreciate it siap bawak si MICKEY eh..


Perghhhh! Finally siap sudah sessi shooting now sesi jimba-jimba ambik gambo... 
huhuhu (nampak sgt masing-masing muka lega wakakakaka)


Yezza... last but not least... Jutaan terima kasih kepada DIRECTOR GCM MEDIA abam AKRIEZ ZAKWAN dan krew2 MAN, IQBAL, yg bersusah payah menjayakan sesi pengambaran VIDEO JEJAK BLOGGER PPP ni walaupun domam datang gak la la la la (tisu ada?? nak nagis sbb terharu lol)


PROMO JAP (HUHUHU) Pada yang berminat untuk memiliki Kemeja-T Eksklusif PariPariPutih (seperti yang di pegang oleh gadis2 litar dibawah, sila dapatkan info, tempahan dan harga di FB aku PARIPARIPUTIH) ~ kalau nak secara percuma boleh jer sila sertai GA PPP 


Sekian dulu dari aku 
untuk blogger huhuhu





Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

29 comments:

  1. wahhhh jadi retis sekarang ni... chayok2!!!! ena tumpang gembira... ^_^

    ReplyDelete
  2. abam director dah merampas kurus aku...grrrrrr ni yg nak kena tiru tips bergambo dari dia...huhu

    ReplyDelete
  3. Ainaa toceh toceh jemput2 makan limau tu... lol eh tak de limau ye... wakakakak

    ReplyDelete
  4. Dik Bee abam director tu mmg dr dulu cikiding ko x leh nak beat dia lol

    ReplyDelete
  5. Kuang ajakkkk nk ngutuk aku lol

    ReplyDelete
  6. Iffah M.K.A.T.L.D.D lol kbai ^..^

    ReplyDelete
  7. Salam ziarah dari bunda....

    ReplyDelete
  8. Anonymous25/1/14

    Someone essentially help to make severely articles I'd state.
    This is the very first time I frequented your website page and
    thus far? I amazed with tthe research you made to ceate this particular publish incredible.
    Wonderfful task!

    Feel free tto surf to my web page :: garcinia cambogia extract pure

    ReplyDelete
  9. Nak booking utk jadi artis (berlakon crook lagi best) utk filem akan datang boleh tak..?

    ReplyDelete
  10. hahaha..nasib bek sempat sampai..eh..nape muka ain cuak jek nak kene interview..akak jugak sporting jek.. macam retis dah..ekekeke

    =)

    ReplyDelete
  11. Bestnyer jadi artis

    ReplyDelete
  12. Eh... Ain lagi cool lol dah mcm pro... gitu... next time boleh le act dpt camera lagi ye dok?? huhuhu ^..^

    ReplyDelete
  13. sapa Mizi??? sapo retis tu?? lol

    ReplyDelete
  14. Assalammualaikum...PPP,

    retis3 lah blogger nie.. segan mselim3. mselim3 nie blogger biasa aje.

    mselim3

    pls: moga2 PPP lebih retis k..

    ReplyDelete
  15. Allahuakbar Selim ni... tak yah le nak malu2 kita semua biasa jer tak de siapa2 pun retis hahahah thanks drop by ye ^..^

    ReplyDelete
  16. typo *jejak ^^

    dah tengok video. hasil lakonan, bolehla dikelaskan B+. cikit lgi nak ke A. kalau A, mau boleh dioffer berlakon lam drama. huhuu

    apa2pun. terbaikkk...

    #ternampak kelibat seseorg ninja ditemu bual di tepi kolam renang... :P

    ReplyDelete
  17. lol miko nampak jer dia typo... pelakon?? lol mmg x la miko... tq tq

    #lol itu la tetamu paling vvip wakakakaka

    ReplyDelete
  18. Assalam PPP ...kalu pcl memang kelu lidah bila berdepan kamera video.

    ReplyDelete
  19. datang komen..hehe..salam kenalan..wah2..dah macam retis erk..saya kenal mk syahir je..hehe..

    ReplyDelete
  20. nak gak ada geng yang macam korang,, jeles! tapi happy untuk korang,, :')

    ReplyDelete
  21. Anonymous7/2/14

    This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  22. ASSALAM, DAH LAMA BUNDA TAK SINGGAH SINI..

    ReplyDelete
  23. Meriah dan gembira semua !!!

    ReplyDelete
  24. wah meriahnya..kenal muka shahir kat sana..oo yg tu penulis blog buta pekak bisu, before ni hanya baca je blog dia. pa pun mmg havoc la..hihi..

    ReplyDelete
  25. nice...singgah...follow

    ReplyDelete
  26. Anonymous17/2/14

    Aw, this wwas an extremely niсe post. Takinց
    a few minutes annԁ actual effort to generfate a great article� but what can I say� I hesitatе a lot anԀ never manage to get nearly anything
    done.

    Review my website; ѵapor cigaгette, http://deepsemga.postagon.com/4b9x3k8eu,

    ReplyDelete
  27. fiuyooo, semuanya blogger retis yg hebat2 ni. mohon sampaikan salam peluk cium utk semua ye =)

    ReplyDelete