JELAJAH TAWAU | EPISODE SANTAI

Assalamualaikum, huhuhuhu apa citer? Tak de citer ek? Meh sini aku ada banyak citer nak story kat korang. Tiga hari lepas aku dan kongsi dengan korang tentang jelajah aku ke TAWAU kan? Ala citer pasal kitaorang kenduri makan "seafood" dan "lobster" tak ingat? Nampak sgt korang ni bukan follower setia blog PPP. Kalau korang tak baca meh sini click kat LOBSTER neh. Ha kena la baca pembukaan dulu kan? Kalau tak macam mana korang nak khatam tentang citer JELJAH TAWAU aku ni.

Ha inilah Ahli2 Mesyuarat Tingkap yang gi Tawau hari tu, 
oleh sbb flight pukul 6 jadi kiterang pakat2 
ambik gambo sampai pitam dulu ha ha ha 

Kalau dah naik FLIGHT tak sah kan nak bergambo 
berlatar belakangkan kapalterbang tuh. 
Maklum yg gi ni sume set-set CIK KIAH ha ha ha

Ha ni lah ketua rombongan cik kiah, 
ha ha ha mmg tak le blah makcik sorang ni

Oh ni bukan gambar sayap burung Garuda, ni pemandangan dari 
dalam kapal terbang AIR ASIA, oleh sebab camera aku tak berapa 
cangih jadi ni je la hasil yg dpt aku rakam

Ha ni pulak makanan yang aku order (dah rasa macam kat kedai mamak pulak) 
bayo cash lepas tu dapat makanan.. korang bayangkan selalu mamak amek order, tapi ni kali pramugara dan pramugari yg amek krik krik krik

Sebenarnya kiterang gi TAWAU 6 hari 5 malam. Hari pertama tu kiterang sampai dah malam, so memang tak sempat la nak merayap-rayap ke manakan. So hari Jumaat esoknya tu, kami pergi majlis nikah blogger APPLE MERAH. Maka dia dengan tersenyum simpulnya sah bergelar isteri kepada suami dia... ha ha ha nak tahu kisah dia kenala baca kat blog dia krik krik krik. Kiterang kat sana dilayan macam tuan puteri gitu. Asal celik mata jer makan, asal makan jer bermakna kiterang baru bangun la tu... ha ha ha ha ko hado, nak dapat layanan 5 Bintang Tiga macam tu? Sampai naik muka tak malu la kiterang dibuatnya. Nak tolong buat kerja pun tak dibenarkan ha ha ha (Lina mohon ajak kiterang dtg kenduri lagi lain kali wakakakakaka)

Alhamdulillah... dah bergelar isteri dah ko Lina kan?? Huhuhu. 
Inilah blogger Lina Hamidah atau nama manja dia APPLE MERAH

Saat-saat cemas yang sempat aku rakam sebelum si KEROQ 
sominya si LINA bersalam dgn tok kadi. Muka cuak jew huhuhu

Walaupun orang lain yang bernikah tapi kami pulak yang over-over. Ha ha ha

Hari tu aku macam reporter penuh memory card hp aku dok snap gambar 

Ya! Jejaka2 dlm gambar ni tak boleh ambik semua dah 
berpunya kecuali abam MAWARDI jer yg masih single krik krik krik

Oleh sebab lepas majlis akad nikah hari tu sekejap. Jadi kiterang pun mulalah berfikir-fikir nak merayap pergi mana. So fikir punya fikir tour-guide kami MR KON ROD pun bawak la kami survery-survey dulu jalan-jalan kat tepi-tepi pantai di TAWAU. So petang tu sebab masa pun tak banyak kiterang jalan-jalan sightseeing je la dekat PANTAI BATU PAYUNG. Jalan-jalan kat sana, hilang sekejap rasa serabut kepala. Hu hu hu jom tengok apa yg jadi kat sana.

Oh sampai di PANTAI BATU PAYUNG banyak berlaku 
kejadian SELFIE harap kak long ha ha ha ha

Ni tahap-tahap candid giler ni... lol tengok la possing memasing 
tak sempat nak behave wakakakakak

Di mana2 kalau bergambar tak de lambang PEACE mmg tak sah lol

Oleh sebab dah nak masuk maghrib so kami pun pakat2 ambil group photo dulu. 
Kat sana maghrib cepat. Dan cepat gelap krik3 (tpi gambar dlm ni terang ha ha ha)

Ah.. sapa la punya binik ni? Maghrib2 duduk pulak dia lepak kat atas para. 
Krik krik krik bukannya nak balik tanak nasik ke hape kan? Ha ha ha (k tak lawak) 

Ha itula dia serba sikit cita pasal TAWAU. Tapi belum habis lagi ni. Baru episode dua. Aku belum cerita lagi pasal makan-makan, pasal beli belah kan. Ha jan risau nanti aku updatela. Korang kena la rajin-rajin selak blog aku. Tak selak mana nak tahu. Ok la malas dah aku nak menaip panjang-panjang. So tunggu la ek citer episode seterusnya.

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

22 comments:

  1. bestnyaaaa dapat pergi ke sana...

    ReplyDelete
  2. Krikkkrik tgelak aku part madi single tu
    Klo aku jdi die sntap lol

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak de maknanya dia nak sentap lol ok la tu kasi promo sket krik kruk krek

      Delete
  3. lol kenapa pose kepit aku disitu ekekekeke

    ReplyDelete
  4. ohsem je semua ...

    ape rahsia pengantin?? ehh tetiba plak lol

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rahsia... lol itu kau kena tanya dia lah Mici... kau bila lagi??

      Delete
  5. Lepas episod Tawau, agaknya episod mana pulak ye...Sandakan, Keningau, Beaufort, KK, Kudat..dan kemuncaknya Kendusang..? Suspens menunggu cerita baru...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jay Ar blm lagi itu kena tunggu next trip klw ada gi mana2 huhuhu

      Delete
  6. cantik awan2 tu..
    bestnya..jalan2 tawau sabah bahh

    ReplyDelete
    Replies
    1. nana mmg cantik kadang2 terpegun dgn keindahan yg Allah ciptakan :)

      Delete
  7. Assalammualaikum,,,PPP,

    PPP nie ceria aje selalu.. kalau masuk anugerah blogger paling ceria pasti PPP menang.. hehhe terbaik.

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walaikumsalam Selim, ye ke? Terharu pulak ada org ckp mcm tu. Anyway thanks singgah sini. Nak pergi blog selim tpi ada problem dgn blog link byk yg x leh tengok. Thanks drop by :)

      Delete
  8. gambar lina time akad nikah tu, tengah kantoi korek hidung ke? ehhhhhhhhhh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ha ha pandai la miko, mana dewww tukan dia tengah kesat hidung nangis terharu krik krik krik

      Delete
  9. bila dapat pergi sabah

    ReplyDelete
  10. Hi..i follow u =)

    if free singgah la instagram : kokoclothes
    i jual baju bundle/preloved/new murah2 dan berkualiti..
    jom2!!

    ReplyDelete
  11. oiit..lawa pic semua nih.. hehehhehe... rindula kenangan semuaaa nih.. nantikan episod due ye kak..

    ReplyDelete
  12. Anonymous25/4/14

    My developer is trying to convince me to move to .net from PHP.
    I have always disliked the idea because of the costs.
    But he's tryiong none the less. I've been using WordPress on numerous websites for about a year and am worried about switching to another platform.
    I have heard good things about blogengine.net.
    Is there a way I can transfer all my wordpress posts into
    it? Any kind of help would be greatly appreciated!

    Also visit my web-site: Pre workout supplements

    ReplyDelete
  13. Anonymous20/5/14

    Hі, I do think tthis is ɑn excellent site.

    I stumbledupon it ;) I am going to сomme back
    yet again since i have boookmarked it. Monesy and freeɗom іs the greatest wɑy
    to change, may you be ricҺ and contіnue to hеlp other people.



    My web-site clothing websites fоr teens ()

    ReplyDelete