TIPS| Sikap Ikut Awalan Huruf Nama

Assalamualikum w.t.b. Apa khabar MALAYSIA???!!! Wah gitu, macam gaya Ella mengadakan konsert solo plak kan? Huhuhuhu. Wokeh! Berbalik pada topik asal. Abaikan lawak slapstick aku tadik. Apa yang aku nak kongsi dengan korang kali ni adalah, bagaimana nak skodeng sikap atau "peel" pasangan korang? Atau pun, kira tips la nak tahu serba sikit perwatakkan seseorang mengikut awalan huruf dari nama derang. Ini bukan tilik nasib tau, aku terjumpa tips ni masa geledah file-file lama aku. Tips yang boleh korang jadikan sedikit panduan. 


Ye la mana la tahu ko nak mengorat si Peah, tapi tak kenal kan? Jadi ko tengok la kalau orang nama dia start dari huruf P macam mana perangai dia... haaaa ngam kan? Apa lagi. Jom kita ramai-ramai skodeng. Tapi aku nak bagi AMARAN KERAS! Janganlah pulak sebab benda ni ko bertekak dengan derang. Manala nak tahukan selama ni dia berpura-pura "lemah lembut" rupa-rupanya nama ikut pangkal nama dia, rupa-rupanya dia ni punya sifat "kaki pukul" ekekekekek kbai (ok tak lawak, abaikan... abaikan)

Kalau korang tak reti camner nak tengok, meh aku ajar. Contoh: NOR ZAIMAH (so ambil awalan nama aku iaitu N & Z. Jadi korang ambil dan bandingkan la mana-mana yang tercatat kat bawah ni. N Sanggup menghadapi apa juga rintangan dalam mengejar impian Z Sukar untuk dinilai dan diduga perlakuan mereka. Faham? Ok bagus! Kalau dah faham sila la cari firasat di sebalik awalan nama memasing. Hu hu hu

RAHSIA AWALAN NAMA A, B, C - FIRASAT. A Menggambarkan seseorang itu bijak. B Berpengaruh ke atas diri orang lain dan mengutamakan material. C Mudah terikut-ikut tapi jujur dalam persahabatan 

RAHSIA AWALAN NAMA D, E, F - FIRASAT. D Wah! Minah gugup rupanya kamu ni yeh! E Jangan tak tahu, kamu sebenarnya seorang yang suka cari pasal dengan orang lain. F Tidak dinafikan lagi, kamu pandai berdikari dan tak suka bergantung pada orang lain 

RAHSIA AWALAN NAMA G, H, I - FIRASAT. G Seorang yang rajin dan bekerja keras untuk hidup. H Mengutamakan keceriaan dan kegembiraan dalam hidup. I Sentiasa perlukan perhatian dengan orang lain

RAHSIA AWALAN NAMA J, K, L - FIRASAT. J Tak sukar berurusan dengan kamu ni yang sempoi saja! K Kamu ni jenis yang lembut hati dan tak suka simpan dendam. L Sering menarik perhatian orang yang berlainan jantina 

RAHSIA AWALAN NAMA M, N, O - FIRASAT. M Agak kaku tapi mampu jadi ketua yang baik. N Sanggup menghadapi apa juga rintangan dalam mengejar impian dan cita-cita. O Suka menyendiri.

RAHSIA AWALAN NAMA Q, R - FIRASAT. Q Tak suka dedahkan diri kepada orang lain dan lebih suka hidup misteri. R Seperti awalan nama G, kamu juga seorang yang kuat bekerja. 

RAHSIA AWALAN NAMA S, T, U - FIRASAT. S Berpendirian kukuh dan bersemangat. T Romantis orangnya. U Kamu seorang yang pendiam dan agak sukar berkomunikasi dengan kamu 

RAHSIA AWALAN NAMA V, W, X - FIRASAT. V Kadangkala sikapnya sering disalah anggap. W Agak lambat bertindak tapi tetap akan lakukannya. X Sabar, teliti dan tekun 

RAHSIA AWALAN NAMA Y, Z - FIRASAT. Y Pandai dan mampu mempengaruhi orang lain. Z Sukar untuk dinilai dan diduga perlakuan mereka

Amacam? Nama korang ngam tak dengan perangai korang yang sebenar? Hu hu hu macam aku cakap tadi ni hanya suka suki jer ok, kalau ada yang baik why not, kita jadikan tauladan kan? Ok la. Cukup sampai di sini dulu, di lain hari, lain entri pulak la aku kasi update. Papai ^..^

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

26 comments:

  1. ohh yeke, baru acik tahu tentang nie, terima kasih infomasinya

    ReplyDelete
  2. Kebanyakan huruf dari A hingga Z membawa maksud yang baik-baik belaka...kerana begitulah kita, baik-baik belaka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok boleh diterima pendapatnya tu JAY AR ^_^

      Delete
  3. <--- nama penuh M N bin M N... err, err... *garu2 kepala*

    agak kaku? ROFL.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha pp rasa mcm betui jer krik3 kbai ^_^

      Delete
  4. Replies
    1. Idzwa untung le kan?? Kite same le ^_^

      Delete
  5. Awalan A. Memang den bijak, berfirasat hebat dan perasan hebat. huahuahua.. menyibuk kat sini kejap ye kak PPP

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yo la tu klw betul tahniah Zarif la la la la

      Delete
  6. Anonymous14/4/14

    These apps are custom made are focused around the company they are built for.
    So as according to opportunity, you need to seize all
    the chances for other competitor by creating applications in a particular
    area. The app which you develop should provide productivity to the
    user in a very unique way or in a way that improves
    upon the other productivity apps.

    Also visit my page :: how to use kik messenger online

    ReplyDelete
  7. knp ciri2 sy xde ek...

    ciri2 hensem.. ;p

    ReplyDelete
  8. Cik Tulip berfirasat A....mudah2an diberikan kebijaksaan yang mampu dikongsi bersama untuk manfaat bersama...in syaa Allah....miss u ppp

    ReplyDelete
  9. bersikap teguh dan semnagat..ahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadia untung le.... ko tegoh lagi semangat krik3 ^_^

      Delete
  10. Terimakasih Tipsnya ya :)

    ReplyDelete
  11. owhhhh yer kerrrrr. 1st time dengar nih.good good :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni harith iskandar yg comedian tu ke? krik3 ^_^

      Delete
  12. hahahaaa ... kebetulan nih .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye le tuw kan?? ha ha ha krik3 ^_^

      Delete
  13. macam ni pun ada yer..layaaannzz..hihi

    ReplyDelete
  14. kita huruf Y.. memang firasat tinggi sgt..hahaha.. :P

    ReplyDelete