N3 #580 - Kaedah Touch N Go Part 2

Salam Jumaat alls... semoga hari Jumaat ni membawa barakah utk kita semua... amin.... Oh! ya hari ni aku nak menyambung n3 pasal kaedah TOUCH n GO bahagian ke 2... ha ha ha... ko hade?? Kan...?? Tak pasal2 dah jadi macam drama swasta plak... N3 yg ini adalah sambungan dari n3 KAEDAH TOUCN n GO aku beberapa minggu yg lepas... Pagi tadi masa aku ke PETRONAS utk membeli sebungkus nasi lemak daun pisang yg paling sedap dgn rega RM1... sebagai santapan pagi ni...  sementara menunggu giliran nak bayar kat cashier (yg terjerit2 sbb ada lipas merayap kat counter tu) ha ha ha gelak jer aku... nasib aku tak amek lipas tu baling kat baju dia.. harus lintang pukang budak mompan tu mua ha ha ha... eh kat mana tadi?? Ha sementara nak bayar tu, mata aku dok melilau cam radar... dan sekali lagi mata aku tertumpu pada tajuk akhbar METRO yg tertera besar SEDUT KEPALA BAYI. Apa kes?? Dari ko ngeri2 sedut kepala bayi tu.. adalah lebih elok ko sedut siput sedut masak lemak ke... atau sedut sup "gearbox" ke... lagi berfaedah kan?? (Hah!! GELAK! GELAK!) ni siyes ni... aku dah cakap dah.... 

Yang semalam ke Rabu (tak berapa ingat), aku pernah  letak kat status FB aku, pasal cuti malam merdeka.... (tengok kat image bawah)... rupe2nya memang betul pun; dalam rancangan 999 ari tu, ramai tul, anak-anak muda kita yang telah memeriahkan serta dengan rela hati, mengkayakan tokeh2 hotel budget; semata-mata untuk melakukan KAEDAH TOUCH n GO ni... ada tu, sanggup datang dari jauh.. ha... ko hade??? 


Jadi faham-fahamla ye... bila dah TOUCH n GO, you cannot go anywhere already, with your "baby bump" in 9 months a head, it's already there... no where to escape... (atas permintaan kan??) So dapat le... secara PERCUMA! TOUCH ONCE you'll get FREE ONE, or it could be worst, if you got twins or triplet kan... sapa nak jawab tu??? Masa tu lah baru ko nak ingat muka mak pak, family, adik beradik yg dah berbakul2 terima tomahan dari org2 keliling... but it's too late babeh... too late....

Sampai ke hati korang nak buang bayi.. yang mungkin bila besar 
akan jadi secomel bayi kat bawah ni??


Jadi sebagai seorang mompan, ibu, wanita dan sebagai seorang Muslimah... (walaupun tidaklah alim 100%) aku sangat2 terpanggil, dan merayulah pada gadis2, ibu2 tunggal diluar sana... jagalah maruah diri kita, kalau mana2 yg dah terlanjur tu... bertaubat (Allah itu maha pengampun). Jangan lakukan lagi kesalaahan dengan membunuh zuriat dan bayi yang tak berdosa, cukup2 la.. dgn apa yg dah jadi... bayangkan baby tu bila dah besar entah2 jadi somebody ke, yang akan tolong ko bila ko dah tua ke.. kan?? Malu tolak tepi, you can't blame others, for your sin... Jadi.... Jom ramai2 sahutlah cabaran, NAK ZURIAT buat la cara "TOUCH N STAY" YANG HALAL DI SISI ISLAM... he he he.... (aku pun x berani gak ni, suka suki cakap, org kata... cakap biar berlapik, sebb anak2 saudara mompan ramai, doa yg terbaik utk derang insyallah amin)....

Sedangkan Cik Kucen sayang anak dia (alo lo lo tomei tomei nya dia, hey kitty kitty) he he he yg ni sah2 le hewan, tak reti nak akad nikah dulu sebelum TOUCH n GO, tapi derang mmg dijadikan, tak berakal, ttp tidak MANUSIA... ye! Harap maklong..!!


FOR YOU SINGLE LADIES OUT THERE.....

aku.tak.mampu.menghalang.kemungkaran.yg.lain.krn.aku.bukan.superwomen.sekadar.teguran.dan.nasihat.yg terbaik.saja.yg.termampu.ku.lakukan.
@paripariputih.blogspot.com

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

11 comments:

  1. harap shong tak sebegitu, ehwahh termalu den :">

    ReplyDelete
  2. okok tak gelak.. haha :P
    aigooo nama je anak malaysia tp tak malaysia langsung !
    siapa harus dpersalahkan? ececee konon2 mcm pemberita.
    hrap2 aku dijauhkan drpd buat benda nie. doakan aku ^__^

    ReplyDelete
  3. same here kak,, aq pon byk anak sedara pompuan.. hanya mampu bg nasihat je.. pilih mna jalan yg baik dan buruk.

    pasal malam merdeka mmg mcm tukan, yg c gadis pon merdekakan c jejaka tuk merasai tubuh c gadis, dan hanyut la mereka.. xslah nak smbut merdeka tp berpada2 la kan.. kalau aq lah, aq lebih rela duk kat uma dr bersesak2 dgn org ramai kat luar sna.. baik aq tdo..

    hak2.. kucen pom sayang anak .. manusia lahir anak luar nikah malu,siap nak buang ,bunuh.. gugur.. tp melakuakn benda xsihat .. xmalu.. up-to-date..

    dunia2... mudahan diriku dan gadis2 d luar sana jaga diri sebaik2'y.. sebab maruah xde jual kat mna2 kedai mahupon shoping komplek yg besar2.. so pilih jalan yg terbaik... jgn pilih jln hitam** errrkk apakah?? *** hehehe

    ReplyDelete
  4. kita tengok lagi 9 bulan. banyak tak kes buang bayi..

    ReplyDelete
  5. gua pegang kata2 ni "lelaki yg betul2 iklas dia takkan sentuh sehingga kita jdi yg sah" so sesapa yg cuba2 nak sentuh tu secara automatic nya gua rijek kak. haha :P

    ReplyDelete
  6. xtau nk komen apa sbb xpandai nak mnasihatkan org..klu nasihat blom tentu diorag nk dengar last2 kita lak yang kne label myibuk hal diorg lak...dh terkena bru laa nk myesal..bukan pelik dh tp tu la reality

    ReplyDelete
  7. tak mau kapel, x mau bercinta.... nk hidup sowg2... T_________T


    mohon mama jaga kta...kita x nak bercinta...

    ReplyDelete
  8. Rasanya ibu bapalah kuncinya. Pergaulan anak-anak perlu di titik beratkan. Dan lagi satu biarlah anak dah besar panjang tapi bab2 pergaulan. kebebasan.. tolong lah tegas sikit.

    gadis2 yang masih gadis. Kalau dah tak gadis pon takpe.. yg penting mahu berubah. Sila la jaga diri.. jangan sampai menyesal nanti.

    * aku pong bukan pndai sngat bagi nasihat :p

    ReplyDelete
  9. aihh. aku tatau nak ckp ape dah pasal ni. sigh

    mungkin tak mampu nak buat pape. berdoa je mampu :)

    ReplyDelete
  10. Sempat lagi kan kak,
    "Dari ko ngeri2 sedut kepala bayi tu.. adalah lebih elok ko sedut siput sedut masak lemak ke... atau sedut sup "gearbox" ke" hhehe, tergelak baca ayat ni :)

    Takpa kak..akk buat amal jariah ni, mengingat n menasihati org muda cam saya ni..muda ke weh?keh3.

    Saya suka tgk 999, bila ada berita2 yg tangkap basah,tangkap kering..eh? sy terpikir sbnrnya..kenapa ibubapa begitu mudah lepaskan anak2 diorg,terlalu percayakan anak?

    Itu yang muda mudi..yang jenis ada bini,ada laki, tpi fuhhh..mengalahkan muda mudi tdi. Tu pun satu hal juga..mana pergi pertimbangan diri..

    Saya pun mintak sangat dijauhkan dari semua ni..

    ReplyDelete
  11. versi touch ni plg teruk.. klau boi tu dh touch, mmg dia go trus pastu.. semua connection ilang, x dpt contact trus pastu, erkk...

    ReplyDelete